Ezzel a 7 trükkel okosabb lehet

Ez zsír! Ezért figyelj oda rá, hogy mit reggelizel – A BikiniBody dietetikusának tippjei!, reggeli, gyümölcs, banán, narancs, lé, áfonya, zabpehely, dió, eper
Vágólapra másolva!
Minden társaságban van okosabb, de kevésbé eszes figura is, mint mi. Ez nem baj, és nem is változtat azon a tényen, hogy a világnak több intelligens emberre van szüksége. Az alábbi 7 egyszerű trükkel csiszolhatja az elméjét. Akinek a cikkben nincs semmi új, le a kalappal, ám ha csak néhányat kipróbál, higgye el, az is megtolja bárki szellemi teljesítményét.
Vágólapra másolva!

Az vagyok, amit eszem

Benzin nélkül, mint tudjuk, a legjobb verda is csak álldogál a pirosban. A szellemi teljesítményben egyáltalán nem mindegy az étrend. Ez nem azt jelenti, hogy a legdivatosabb trendre kell felpattanni: van, aki esküszik a friss csodadiétára, mást kiveri tőle a víz. Abban viszont minden felfogás megegyezik, hogy a finomított és tartósított ételek már középtávon is inkább problémát, mint megoldást adnak. Ilyen a fehér liszt és a cukor.

Áfonya, zabpehely, dió, narancs - nem csak energetizál Forrás: Dreamstime

Az Omega 3-at tartalmazó olajos halak erősítik az immunrendszert, javítják a kedélyt, de szuperételnek vagy közel szupernek számít

az áfonya, a brokkoli, a lencse, a spenót, a dió, az édesburgonya, a kelkáposzta is.

A citrusféléket a C-vitamintartalom miatt szereti az agy, és remek immunerősítő a gojibogyó és a chiamag is.

Jóga

Még a rendszeres sport és a nagyon tudatos étkezés mellett is magas a hozzáadott értéke. A jógát csak a nyugati ember tekinti testmozgásnak, valójában holisztikus energiaforrás. Tudta, hogy az izzadós bikramban a fél teknősbéka, azaz az ardakurmaszana(1 perc), illetve a nyúlpóz, azaz az usztraszana (1 perc) több óra alvással ér fel?

Forrás: Thinkstock

Arany fénygömb

Nagyon nem mindegy, hogy tudatosan megyünk-e végig a napunkon, még ha banális rutinról van is szó. A jövőnek nincs szüksége a múlt terheire,

a meditáció pedig bombabiztos eszköz

ahhoz, hogy ne gabalyodjunk bele ezekbe a terhekbe. Szó sincs arról, hogy a szőnyeg alá kellene söpörni a problémákat, de éppen a gondjainkhoz férünk hozzá nehezebben, ha olyasmin rágódunk, amin már nem érdemes. Napi tíz-húsz perc elmélyülés az ürességben csodákat tesz az elmével.

Forrás: AFP/Christophe Archambault

Vezessen naplót

Lehetőleg kézírással, még akkor is, ha nagyon kényelmes előkapni a telefont vagy a tabletet a jegyzeteléshez. A naplózás

rendszerez és rávilágít a lényegre.

Akár hosszú körmondatokat vezet az érzelmi hullámairól, akár csak címszavakban jelöli meg a nap állomásait, az áttekintés mindenképp strukturálja az életét.

Változtasson

Az ülés öl, tudjuk legalább öt éve. De ettől talán ettől nem egészen függetlenül a monotónia is. Szóval változtassunk. Akár máshová toljuk a kanapét, akár kiruccanós hosszú hétvégét tervezünk, akár új lehetőséget találunk arra, hogy kilépjünk a komfortzónánkból.

A változatosságban az új impulzus éppen olyan fontos, mint a közmondásos gyönyörködtetés.

Aki kimozdul, emberekkel találkozik, spontán interakcióba bonyolódik, mindig gazdagabban tér haza, mint ahogy elindult. Néha akkor is, ha a sarki kávézón túl egy lépést sem tett.

Bármilyen társasági élmény feldobja a szellemi teljesítményt Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Élesítse a tanultakat

Nem tud olyan szürke lenni a nap, benne annyi átlagos mozzanattal, hogy fel ne tehetnénk magunknak a kérdést:

mit tanultam ebből? Mire fogom használni?

Dale Carnegie szerint az ember aligha lehet sikeres abban, ami nem okoz neki örömet. Márpedig tudni, tapasztalni, tanulni egyaránt boldogság.

A legnagyobb ajándék

„Erővel olvasni - mondja Márai a Füveskönyben. - Néha nagyobb erővel olvasni, mint amilyen erővel az írás készült, melyet olvasol. Áhítattal, szenvedéllyel, figyelemmel és kérlelhetetlenül olvasni.

Minden szót, egymás után, előre és hátra hallgatózva a könyvben, látva a nyomokat, melyek a sűrűbe vezetnek, figyelni a titkos jeladásokra, melyeket a könyv írója talán elmulasztott észlelni, mikor előrehaladt műve rengetegében.

s csak a villa hegyével turkál az ételekben. Elegánsan olvasni, nagylelkűen. Úgy olvasni, mintha siralomházban olvasnád az utolsó könyvet, melyet még beadott celládba a porkoláb. Életre-halálra olvasni, mert ez a legnagyobb emberi ajándék. Gondold meg, hogy csak az ember olvas.”

+1

ALUDJON.

Szavazzon!

Ki fogja próbálni?