Rooney nem lép le az angol válogatottól

Anglia – Izland, UEFA Euro 2016, labdarúgás, Európa-bajnokság, foci,England v Iceland
Iceland's midfielder Aron Gunnarsson (R) and England's forward Wayne Rooney vie for the ball during Euro 2016 round of 16 football match between England and Iceland at the Allianz Riviera stadium in Nice on June 27, 2016. / AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Vágólapra másolva!
Noha Alan Shearer már a válogatottság lemondására kérte Wayne Rooney-t, a ManUnited csatára egyenesen az angolok csapatkapitánya marad.

A nyári Európa-bajnokság után kinevezett szakvezető, Sam Allardyce a világbajnoki selejtezőkön annak ellenére a Manchester United 30 éves támadójának szánja a csapatkapitányi szerepet, hogy sok kritikát kapott az Eb-n visszafogott teljesítménye miatt.

Rooney az Izland elleni vesztes meccsen Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

"Wayne nagyszerű kapitány volt eddig, az, ahogy ellátta feladatát, meggyőzött, hogy felkérjem a folytatásra" - indokolt a szövetségi kapitány, aki az izlandiaktól az Eb-nyolcaddöntőben elszenvedett vereséget követően lemondott Roy Hodgson helyét vette át.

Rooney éppen Hodgson ténykedése alatt vált csapatkapitánnyá a válogatottbeli szereplését a 2014-es világbajnokság után lemondó Steven Gerrard helyett.

Az angolok - a szlovákok ellen - vasárnap kezdik meg vb-selejtezős sorozatukat. Rooney - aki 115 mérkőzésen 53 gólt szerzett az angol válogatottban - 116. pályára lépésével a legtöbb válogatottsággal rendelkező angol mezőnyjátékos lesz. Eddig David Beckhammel együtt állt az élen, míg az abszolút angol rekordot a 125-szörös válogatott kapus, Peter Shilton tartja.