Étrend-kiegészítő miatt bírságolt a Versenyhivatal

Vágólapra másolva!
Több millió forintra bírságolták a Propharmatech Kft.-t a fogyasztók megtévesztése miatt. A cég DIA B nevű termékét tiltott gyógyító hatásokkal, jogsértően reklámozta.
Vágólapra másolva!

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2,3 millió forintra bírságolta a hasonló jogsértésben visszaesőnek számító Propharmatech Kft.-t a fogyasztók megtévesztése miatt, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását egy cukorbetegeknek szánt étrend-kiegészítővel összefüggésben.

A tájékoztatás szerint

a Propharmatech tiltott gyógyító hatásokkal, valamint az egészségre vonatkozó megtévesztő állításokkal jogsértően reklámozta a DIA B elnevezésű étrend-kiegészítőjét,

amely csupán általános élelmiszernek minősül.

A GVH közölte: a Propharmatech Kft. jogszerűtlenül népszerűsítette termékét több sajtóhirdetésben, a honlapján és a termék csomagolásán is 2015 januárjától, hogy alkalmas a cukorbetegség tüneteinek kezelésére, általában véve jó hatással van az egészségre, a közérzetre.

A GVH a jogsértésért a kiszabható maximális bírságot rótta ki,

és súlyosbító körülményként értékelte, hogy a jogsértés sérülékeny fogyasztókat célzott meg, hosszabb ideje tart. Ráadásul a társaság a többszöri jogsértése miatt visszaeső, így a bírság alapösszegét kétszeresére emelték.