Szalai csapata 37 millió eurót keresett a videojátékkal vett brazilon

Roberto Firmino
Liverpool's Brazilian midfielder Roberto Firmino celebrates after scoring the opening goal of the English Premier League football match between Liverpool and Leicester City at Anfield in Liverpool, north west England on September 10, 2016. / AFP PHOTO / Paul ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Hoffenheim játékosmegfigyelője egy interjúban elmondta, hogy Roberto Firminót a Football Manager nevű játékban nézték ki, és ez alapján adtak érte 4 millió eurót. Majd öt évvel később már 41 millióért adták el a Lilverpoolnak.

A Szalai Ádámot is foglalkoztató, a Bundesligában jelenleg a harmadik helyen álló Hoffenheim 2011 nyarán 4 millió euróért igazolt egy Roberto Firmino nevű játékost a brazil másodosztályban szereplő Figueirense csapatától. Kevesen gondolták, hogy ez jó üzlet lehet, de a csapat játékosmegfigyelője, Lutz Pfannenstiel hitt a megérzésében – és a Football Manager nevű játék statisztikáiban.

Roberto Firmino (jobbra) öt gólnál és három gólpassznál jár az idei bajnokságban Forrás: AFP/Paul Ellis

Erről maga Pfannenstiel beszélt a TalkSPORT nevű internetes újságnak.

"Az emberek azt hiszik, hogy ha megveszel egy 17-18 éves brazil srácot, annak előtte okvetlen az élvonalban kell szerepelnie. Úgyhogy meg vannak róla győződve, hogy rossz döntést hoztunk.

Firmino 2011-ben 20 évesen került a német élvonalban szereplő Hoffenheimhez, ahol gyorsan bejátsotta magát a csapata, és 2015-ben már 140 bajnokival és 38 góllal a háta mögött adták el a Liverpoolnak. Firmino azóta már 12-szeres brazil válogatott – azaz érdemes volt bízni a Football Managerben.

Egy rövid bekezdést maga Lutz Pfannstiel is megér, aki profi futballistaként, kapusként kereste a kenyerét. Kereken húsz éves profi pályafutása során 27 csapatban fordult meg, ezek közül egyedül a Nottingham Forest volt topligás (1995-97 között).

Mai napig ő az egyetlen, aki a FIFA mind a hat konföderációjában pályára lépett hivatalos mérkőzésen.