Berlini terror: van magyar sérült

teherautó, karácsonyi vásár, Berlin, merénylet, halálos merénylet
BERLIN, GERMANY - DECEMBER 20: Rescue workers tend to the area the morning after a lorry ploughed through a Christmas market on December 20, 2016 in Berlin, Germany. Several people have died while dozens have been injured as police investigate the attack at a market outside the Kaiser Wilhelm Memorial Church on the Kurfuerstendamm and whether it is linked to a terrorist plot. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egy magyar sérültje van a hétfő esti berlini terrortámadásnak. Ahogy korábban megírtuk, három magyarról jelezték a rokonok, hogy nem találják őket.
Vágólapra másolva!

Egy könnyebb magyar sérültje van a berlini terrortámadásnak, már kiengedték a kórházból – jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő és Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó. Minderről hivatalos értesítést azonban egyelőre nem kaptak a német szervektől – hangzott el a tájékoztatón.

Mentők és tűzoltók dolgoznak a kamion körül Forrás: AFP/Odd Andersen

Három embert nem találtak

Korábban Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke a köztévében azt mondta, hogy a berlini magyar nagykövetség ügyeleti telefonszámán hárman jelezték, hogy nem találják rokonukat. Menczer hozzátette, hogy a követségen mindhárom esetben felvették az adatokat, és továbbították a német rendőrségnek. Egyelőre várják és gyűjtik a további információkat.

A vásáron üzemelő magyar lángosos és kürtőskalácsos bódéja nem azon a részen volt, ahol a teherautó a tömegbe hajtott.