Vágólapra másolva!
Bár legtöbbünknek nem sikerült a legjobban a 2016-os év, a sportolók között akadtak jó néhányan, akik szívesen emlékeznek az óévre még az ünnepi köszöntőjükben is. 

Hosszú Katinka - stílszerűen - egy arany retriever társaságában köszöntötte 476 ezer követőjét Facebookon. Utolsó 2016-os posztjában is csak annyit írt, "micsoda év volt!", az új évet viszont a lehető legegyszerűbben köszöntötte.

Hosszú egyik példaképe, LeBron James szembe ment a 2016-ot teli szájjal kutyázó közhangulattal, és azt írta szilveszteri üzenetében, hogy imádta az elmúlt évet, ami nem is csoda, hiszen a mi úszóklasszisunkhoz hasonlóan halmozta a sikereket a Cleveland Cavaliers sztárja.

Cristiano Ronaldo egyébként sem pitiáner pályafutása legsikeresebb szezonját tudta le 2016-ban, hiszen BL-t nyert a Real Madriddal, a portugál válogatottal pedig az Eb-n végzett az élen, és az egyéni elsimerés sem maradt el: ő nyerte az Aranylabdát. Nem csoda, hogy boldogan - és félmeztetlenül - énekelve zárta az évet. Oké, ez egy reklám, de a magánéletében is van oka az örömre.

2016 foi um ano de sonho! Obrigado pelo vosso apoio. Feliz 2017 para todos!

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által közzétett fénykép,

Usain Bolt már 30-án elsütötte a szilveszteri poénját, miszerint "úgy hallottam, Usain Bolt máris 2017-ben jár". Egyébként a jamaicai sprinternek sem volt utolsó éve 2016-ban, olimpiatörténeti sikereivel írta be magát végleg a sportág legnagyobbjai közé. Már ha eddig valakinek kétsége lett volna, hogy ott a helye.

A remek beszólásairól híres Novak Djokovic inkább érzelmesre vette a figurát újévi köszöntőjében, egészséget, szerencsét, szeretetet, egységet és tiszteletet kívánt mindenkinek 2017-re.

Érthetően boldogabb volt a szerbnél az év utolsó napjaiban lovaggá ütött Sir Andy Murray, aki átvette Djokovictól a férfi világranglista első helyét, és egyébként is kiváló évet zárt. Erről tanúskodik utolsó 2016-os posztja is.

Bónusz: Nico Rosberg egy érdekes trófeával a kezében ugrálva köszöntötte 2017-et.

JUMPING INTO 2017! #meandmytrophy #havefuntonight

NICO ROSBERG (@nicorosberg) által közzétett videó,