Meghalt a M.A.S.H. című sorozat sztárja

William Christopher
A színész 2009-ben
Vágólapra másolva!
William Christophert még 2016 halottjaihoz sorolhatjuk: december 31-én távozott, 84 éves korában. Az amerikai színészt elsősorban a M.A.S.H. sorozatverziójából ismerhetjük, de számos más helyen is látható volt.
Vágólapra másolva!

Christopher kaliforniai, pasadenai otthonában hunyt el a tüdőrák egy válfajának következtében.

A színész 2009-ben Forrás: Jason Merritt / Getty Images North America / AFP

A színész karrierjét a színpadon kezdte, még 1962-ben, átütő sikert azonban a M.A.S.H. tábori lelkészének megformálásával ért el: a nézők egyenesen imádták a halk szavú Mulcahy atya szerepében.

Habár a sztár feltűnt a Sógorom, a zugügyvéd című 1966-os nagyjátékfilmben, sokkal többet szerepelt a tévében. Olyan sorozatokban játszott, mint a Columbo, a Szerelemhajó, a M.A.S.H. spin-offjaként készült After M.A.S.H., a Gyilkos sorok, a Halálbiztos diagnózis, a Megőrülök érted, a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai, legutóbb pedig az Ármány és szenvedély.

A M.A.S.H. csapata: Christopher hátul, jobb szélen, Alda elöl, balról a második Forrás: Kobal / The Picture Desk

A színészt felesége (aki több mint ötven éven át volt a társa) és két fia gyászolja. Twitter-oldalán Christopher M.A.S.H.-beli kollégája, Alan Alda is megemlékezett róla, az egész stáb nevében. „A haveroknak a M.A.S.H.-ből nagyon fog hiányozni Bill.

Ez mind ő volt" – írta.