Brutális McLaren hátrány-ellenére Rosberg dobogót vár Alonsótól

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren Honda, Kanadai Nagydíj
MONTREAL, QC - JUNE 12: Fernando Alonso of Spain driving the (14) McLaren Honda Formula 1 Team McLaren MP4-31 Honda RA616H Hybrid turbo leads Nico Rosberg of Germany driving the (6) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track during the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 12, 2016 in Montreal, Canada. Dan Istitene/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A tavalyi világbajnok szerint a Mercedes az F1 élén marad, de jelentős előrelépésre számít a McLarentől, bár abban nem biztos, hogy ez mire is lesz elég.

A szezonkezdet közeledtével egyre fokozódik a várakozás az F1 idei erőviszonyaival kapcsolatban. Meglepetésre, a tavalyi világbajnok, Nico Rosberg nem tér vissza, hogy megvédje a címét, azonban csak az előző szezon után jelentette be visszavonulását, így valamennyi rálátása lehet az idei fejlesztésekre. A Diario AS-nek azt mondta, további Mercedes-sikerekre számít.

„Nem hiszem, hogy változás lesz – jelentette ki. – A csapat nagyszerű, és olajozottan működik” – tette hozzá Rosberg, aki 2010 és 2016 vége között vezette az Ezüstnyilat először Michael Schumacher majd Lewis Hamilton oldalán. 2012-ben ő szerezte a csapat első újkori győzelmét, tavaly pedig a világbajnoki címet is elhódította.

Rosberg támadta Alonsót a tavalyi Kanadai Nagydíjon Forrás: AFP/2016 Getty Images/Dan Istitene

Miközben a Mercedes felemelkedett, a McLaren visszacsúszott először a rajtrács végére, majd a középmezőnybe, de Rosberg szerint ennek az időszaknak hamarosan vége szakad, és Fernando Alonso ismét sikeresebb időszak elé néz.

– vélte Rosberg. – Nagyon jó esélyei vannak, de ki kell várnunk, hogy mi lesz, mert más pilótáknak és csapatoknak is kijöhet a lépés. Ugyanakkor arra számítok, hogy a McLaren jelentősen javít majd a teljesítményén. Nem hiszem, hogy dominálni fognak, de most lehetőséget kapnak, és ki fogják használni.”

Rosberg már csak kívülről figyeli az F1 világát Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Alonso új főnöke, Zak Brown nemrég azt nyilatkozta, hogy az idén nem várhatók győzelmek a McLarentől, a kétszeres világbajnok viszont úgy vélte, bármi megtörténhet, de az Instagramon inkább türelemre intette a szurkolóit a szezon előtti elvárásaikkal kapcsolatban.

Végül úgyis kiderülnek az eredmények, túl korai jóslásokba bocsátkozni. A Mercedes minden bizonnyal győztes pályán marad, hiszen ők nyerték meg az előző három világbajnokságot. A Red Bull is jól fog alkalmazkodni az új szabályokhoz, majd meglátjuk, hogy a többieknek ez hogyan sikerül. Az F1 mindig rejtélyes, de az idei szezon különösen is az.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!