Új app titkosítja a házi szexvideókat

Jason Segel Cameron Diaz Intim, Ezt tedd, ha kikerült a szexvideód a netre! szexvideó
Vágólapra másolva!
Egy új alkalmazás azt ígéri, hogy teljes védelmet nyújt a párok házi szexvideóinak. Nemcsak titkosítja a felvételeket, de eszközt is ad a felhasználó kezébe, hogy partnere később ne tudja vele zsarolni.
Vágólapra másolva!

Sok pár veti be otthon a kamerát az esti hancúr idejére, a házi szexvideók készítése nem újdonság. Főleg, hogy manapság már a legtöbb mobilt is jó kamerákkal szerelik fel, még egyszerűbb lett így videózni.

Ám ha nem figyelünk az adatok védelmére, könnyen kellemetlen helyzetben találhatjuk magunkat, elég csak azokat az eseteket említeni, amikor hírességek képeit, videóit szerezték meg a felhő tárhelyről. Vagy ott van a Cameron Diaz főszereplésével készült Szexvideó című film: amikor véletlen a felhőbe lövik fel a felvételt, csak hogy a fiókhoz nem csak a pár fér hozzá.

A Rumuki nevű mobilapp fejlesztői erre a problémára kínálnak megoldást. Az iOS-re letölthető szoftver titkosítja a felvett videókat, így bár benne van a pakliban, hogy valaki hozzájut a bizalmas fájlhoz, azt nem fogja tudni lejátszani.

Zsarolás ellen is véd, ha időközben szakításra kerülne sor.

A feloldáshoz szükséges két kulcs a külön-külön található a partnerek eszközein Forrás: Rumuki

Az app segít, hogy a másik fél ne élhessen vissza a felvétellel, elkerülendő a bosszúálló exeket. A videózáshoz a pár mindkét tagjának le kell tölteni az appot, majd párosítani a két eszközt. Az appon belül kell rögzíteni a felvételt, hogy titkosítva legyen.

Ehhez két-két titkosító kulcsot használ, ezek külön-külön találhatóak meg a felhasználók eszközein.

Hogy meg lehessen nézni a videót, ahhoz mindkét fél jóváhagyása szükséges.

Ilyenkor az app a titkosítás feloldásához szükséges másik kulcsot kéri el engedély formájában, a megadott jogosultság pedig csak egyszeri lejátszásra szól.

Ha akarjuk, véget vethetünk neki

Ha idővel szakításra kerül a sor, és a másik fél nem hajlandó törölni a videót a telefonjáról, vagy fenyegetőzni kezd, lehetőség van blokkolni a felvételt. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy töröljük a videót a saját eszközünkön, így az a másik készüléken is nézhetetlenné válik feloldókulcs hiányában.

A felvett videó csak az adott készüléken tárolja el a szoftver, nem jut el felhőbe vagy külső partnerekhez - a hackerek ellen így védekezik az app.