Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Szerdán hajnalban és reggel még sokfelé lesz eső, zápor (az Alpokalján akár havas eső, hó), majd Északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet és megszűnik a csapadék. Délutánra mérséklődik a délelőtt még erős északnyugati szél.

10 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Csütörtökön a kezdeti napsütés után délután megnövekszik a felhőzet, és egy-egy zápor is kialakulhat. 10 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk.

Pénteken fátyolfelhők szűrte napos időre van kilátás. Eső nem valószínű. A megélénkülő déli, délkeleti szél még enyhébb levegőt szállít magával: 14 fok körül alakulhat a csúcsérték.

Szombaton napos, fátyolfelhős, és szeles idő várható. 16, 17 fok körüli tavaszi hőmérséklet ígérkezik.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot

Március 1. az év 60. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 305 nap van hátra. A római és a Julián-naptárban ez az új év napja.

Ma az Albinokat ünnepeljük.

Az Albin férfinév, amely a latin Albinus családnévből ered. Jelentése: fehér. Lehetséges azonban, hogy a germán eredetű Alvin alakváltozatáról van szó. Az Alvin elemeinek jelentése: nemes (vagy: tündér) és barát. Az Albin női párja az Albina.

Tévéműsor

Új műsor indul a TV2-n este kilenckor, ez a Vigyázat, gyerekkel vagyok, amelyben ismert magyar emberek gyermekei mondják el, hogyan látják szüleiket, és közben elhintenek pár apró titkot is. Az RTL-en Szulejmán gyűjti hadát, a LifeNetworkön pedig a Sokkoló függőségeken rémüldözhetünk este tíztől.

Heti mozipremierek

  • Szólít a szörny
  • Másodállás
  • Logan - Farkas
  • T2 Trainspotting
  • Testről és lélekről
  • Állati csetepata
  • 150 milligramm