Tuzson: Biztonságosabb lett Magyarország

Vágólapra másolva!
Egy fokkal biztonságosabb lett Magyarország – mondta az M1-en Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdán a bevándorlási szabályok megerősítéséről szóló törvénymódosítási javaslat elfogadásáról.
Vágólapra másolva!

Tuzson Bence hozzátette: a fizikai megerősítés mellett jogi megerősítésről is szó van. Felidézte: eddig 4 hétig lehetett várakoztatni a migránsokat a tranzitzónában, akik gyakran migránspárti szervezetek segítségével "jogalap nélküli" fellebbezéseket nyújtottak be. Ezáltal az ügyük bírósági szakba került, amiért be kellett őket engedni az ország területére, és el is tűntek onnan. Hozzátette: ennek véget kell vetni, és minden eljárást a tranzitzónában kell lefolytatni. Leszögezte: senki nem jöhet be az ország területére úgy, hogy biztonsági szempontból ne vizsgálnák meg.

Az államtitkár elmondta azt is: Magyarország minden nemzetközi szerződést betart. Ugyanakkor tévedésnek nevezte, hogy a tranzitzónában körbezárt területen tartanák a migránsokat. Mint mondta, a tranzitzónát bárki elhagyhatja, csak nem Magyarország irányába.