BKV: Nem csapta rá a kisbabára az ajtót a sofőr

Vágólapra másolva!
A BKV szerint a felvételek alapján valóban felszállt a 22 éves édesanya a trolira, de ezen túl semmi sem igaz abból, amit arról mondott, hogy mi történt. Azt állítják, nem csapta rá az ajtót az öt hónapos kisfiúra a sofőr, és az sem igaz, hogy nem engedte az anyát leszállni. Az asszony azt állította, egy idegen nővel maradt a gyereke addig, amíg ő kényszerből és verbális atrocitás után utazott még egy megállót, majd visszasétált hozzá.
Vágólapra másolva!

Tegnap írtuk meg, hogy egy 22 éves anya, Majoros Vivien a Hősök terén akart leszállni a 75-ös troliról öt hónapos kisfiával együtt. Azt állította, mivel nem tudta egyedül letenni a járdára a babakocsit, elfogadta egy idegen nő segítségét. Elmondása szerint ekkor történt meg, hogy

a troli vezetője rácsapta az ajtót a kocsiban fekvő gyerekre.

Úgy mesélte az esetet, hogy ezután az utasok szóltak a sofőrnek, úgyhogy ismét kinyílt az ajtó. A gyerek még lejutott az idegen nőnek köszönhetően, de ő maga már nem tudott leszállni.

– közölte a kisfiú édesanyja a Blikk-kel.

Azt mondta, hiába könyörgött neki, még egyszer már nem nyitotta ki.

– mondta a sofőr az anya szerint, aki csak a következő megállóban tudott leszállni, aztán visszarohant a kisfiához, akire addig az idegen asszony vigyázott.

Megkeresésünkre a BKV tegnap azt mondta, azonnal vizsgálatot indítottak, de sem a panaszban megadott időpontban közlekedő

jármű lementett fedélzeti kamerafelvételén nem látható ilyen esemény,

sem az előtte és az utána közlekedő jármű biztonsági felvételein nem látható semmi ilyesmi.

– kérte a közlekedési társaság. Ugyanakkor közölték:

elnézést kérnek a történtek miatt.

Azt is hozzátették, hogy az eset miatt a buszvezetők figyelmét újra fel fogják hívni arra, hogy a gyermekekkel közlekedő utasokra jobban figyeljenek.

Ma újabb levelet kaptunk a közlekedési vállalattól, amelyben azt írták, az eset nem ott, és nem úgy történt, ahogy arról eddig szó volt.

– írták.

A BKV szerint

a gyermek a babakocsiban nem idegenekkel maradt a megállóban,

hanem egy fiatalabb hölggyel, aki már a felszállás előtt is velük volt, tehát az édesanyával és a gyermekkel együtt utazott.

„A felvételek tanúsága szerint a járművön fennmaradt hölgy előresétált a jármű belsejében, és az egyes és kettes ajtó közötti részen, félúton megállt, nem jelezve senkinek a történteket. A jármű a Hősök terénél a gyalogos átkelőhelynél a jelzőlámpa tilos jelzése miatt megállt és 25 másodpercet várakozott, majd elindult a Benczúr utcai megálló felé, ami még 50 másodpercre van – ezen időszak alatt (közel másfél perc!)

a járművezető felé semmilyen jelzés nem érkezett a problémáról

sem a hölgytől, sem más utastól. Itt kívánjuk megjegyezni, hogy a szóban forgó járművön 7 db kamera van felszerelve, melyek az eset teljes képi és hanganyagát rögzítették” – írták.

Azt is kifejtették, hogy a babakocsi megrongálódása, roncsolódása sem az elmondottak szerint történt, hiszen az alacsonypadlós trolibuszokon alkalmazott

élvédelmi automatika ezt nem is engedné.

Amikor az ajtó bezáródott és a babakocsihoz ért, a védelmi rendszer hatására azonnal kinyílt, ahogy a többi ajtó is. A BKV közleménye szerint teljesen kizárt, hogy egy babakocsit a roncsolásához elegendő erőhatás érjen.

„Járművezető kollégánk kellő tapasztalattal, beható útvonalismerettel rendelkezik;

az esettel kapcsolatban nem hibáztatható,

hiszen sem az érintett hölgytől, sem a többi utastól nem kapott jelzést, figyelmeztetést. A verbális atrocitás vádja alól szintén a hivatkozott felvétel menti fel munkatársunkat: a videón a járművezető részéről semmilyen szóbeli reagálás nem hallható” – tették hozzá.