Bakondi: Határidőre elkészül a második kerítés

határzár kerítés rendőrség rendőrautó
Röszke, 2016. február 9. Egy rendőrautó áll a megrongált határzárnál Röszke térségében 2016. február 9-én. Ezen a napon 24, magát pakisztáni, indiai és nepáli állampolgárnak valló férfit fogtak el egy csoportban, miután a határzárat megrongálva illegálisan magyar területre léptek. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Intenzíven zajlik a déli határon a második kerítés telepítése, határidőre el fog készülni – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
Vágólapra másolva!

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 műsorában azt mondta, hogy a második kerítéssel garantálható lesz a határbiztonság. Szerinte a magyar kormány semmilyen zsarolásnak, nyomásnak nem enged, legyen szó migránsok tüntetéséről Szerbiában vagy éhségsztrájkról.

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A főtanácsadó azt is mondta, hogy Nyugat-Európában még mindig kettős beszéd van a migrációról. Magyarország viszont a világos, tiszta beszédet szereti.

– mondta Bakondi.

Bakondi Györgyöt a Kossuth rádió 180 perc című műsorában azzal kapcsolatban is kérdezték, hogy

szerda éjszaka Törökország részben felfüggesztette az Európai Unió és Törökország közötti menekültügyi megállapodást,

aminek értelmében Törökország nem vesz vissza illegális migránsokat Görögországból.

A főtanácsadó azt mondta:

bár a megállapodás egyik legfontosabb részét jelentő török határőrizet megmarad, ez egy elég rossz szcenárió felé mutató újabb lépés, az biztos.