Hollik: Sorosékat nem érdekli a magyarok véleménye

Soros György
Hungarian born US billionaire philanthropist and Chairman of the Soros Fund Management LLC George Soros gives a speach during the meeting of International Crisis Group Working to Prevent Conflict Worldwide in Brussels, Belgium on 23.10.2014 by Wiktor Dabkowski/picture alliance
Vágólapra másolva!
A Soros György által finanszírozott szervezeteket nem érdekli, mi a magyar emberek véleménye - nyilatkozta Hollik István, KDNP-s országgyűlési képviselő egy hétfőn megjelent interjúra reagálva mondta ezt újságíróknak. Az interjúban Goran Buldioski, az alapítvány európai igazgatója és Nizák Péter, a közép-európai program vezetője szólalt meg. Előbbi többek között azt mondta: szerinte nincs értelme a nemzeti konzultációnak, annak a Parlamentben, az érdekelt felek, a civilek, a támogatók és mások között kéne folynia.
Vágólapra másolva!

A Soros Györgytől finanszírozott szervezeteket nem érdekli, mi a magyar emberek véleménye - erről Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselő beszélt egy interjúra reagálva, ami az Indexen jelent meg. Ebben Goran Buldioski, a Soros György által létrehozott Nyílt Társadalom Alapítvány európai igazgatója és Nizák Péter, a közép-európai program vezetője szólalt meg. Előbbi többek között azt mondta, hogy szerinte nincs értelme a héten elinduló nemzeti konzultációnak, mert annak "a Parlamentben, az érdekelt felek, a civilek, a támogatók és mások között kéne folynia".

- tette hozzá.

Nizák Péter pedig ugyanerről annyit mondott, hogy

A nyilvános konzultációnak van egy professzionális menete: tárgyalni kell az érdekeltekkel, megismerni a szempontjaikat, figyelembe venni a visszajelzéseket, beépíteni az érdekeiket a törvénytervezetbe. Vagy lehet népszavazást tartani" - tette hozzá.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Bryan Bedder

Hollik István úgy fogalmazott, hogy Soros György szervezetei szerint tehát a magyar embereket teljesen felesleges megkérdezni. "A Nyílt Társadalom Alapítvány szerint nem az embereket kell megkérdezni, hanem a migránsokat kell megvédeni a magyar emberekkel szemben" - közölte a kormánypártok véleményét az elmondottakról. Hollik István szerint ezt láthatták abban a perben is, amelyben a Soros György által támogatott Helsinki Bizottság két bangladesi migránst képviselt Magyarországgal szemben.

A KDNP-s politikus megjegyezte, hogy az interjúból kiderült:

csak tavaly majdnem 350 millió forintot fordított itthon Soros György a "migránstámogató" szervezetekre, illetve 150 milliárdot költene azon migránsokra, akik vállalkozásokat indítanak Európában.

Azt mondta, Soros György célja, hogy minél több migráns érkezzen Európába, ezért olyan szervezeteket támogat, akik ennek megvalósulását segítik.

Hollik István egyébként elképzelhetőnek nevezte, hogy egyfajta negatív kampány szándéka áll amögött, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány a nemzeti konzultáció elindulásakor kereste meg az Indexet és ajánlotta fel, hogy hajlandó nyilatkozni.