Vágólapra másolva!
A debreceni országos úszóbajnokság negyedik napján voltak nagy meglepetések, születtek remek idők, és új nevek kerültek fel a világbajnokság A szinteseinek listájára.

A nap két legjobb döntőjét a férfiaknál és a nőknél is 100 méter pillangón láthatták a szurkolók. A lányoknál Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna is vert mezőnyben végzett, miután Szilágyi Liliána nagyszerű úszással mindkettőjüket megelőzte.

A győztes Szilágyi Liliána a 100 méteres pillangóúszás döntője után az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Katinka azért nem maradt aranyérem nélkül: az 50 méteres hátúszás és a 200 gyorsot is megnyerte. Előbbit lehengerlő fölénnyel, utóbbit viszont óriási csatában húzta be Késely Ajna és Verrasztó Evelyn előtt. Ez volt háromszoros olimpiai bajnokunk hatodik aranyérme az idei ob-n.

A férfiaknál sem az nyert, akitől a legtöbben várták, Cseh Lászlót ugyanis megelőzte a 17 éves Milák Kristóf, aki a világranglista 7. idejét úszva nyerte meg a bajnoki címet, ami egyúttal világbajnoki A szintet és csapattagságot ért neki.

A győztes Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszás döntője után az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Harmadik klasszisunk, Gyurta Dániel a 100 és 200 méter mellúszás megnyerése után 50 méteren is medencébe ugrott, sőt meg is nyerte a sprintszámot, azaz a teljes mellúszó skálát lefedte az ob-n.

Olimpiai bajnokunkhoz hasonlóan triplázott Molnár Flóra is: a nagykanizsai sprinter az 50 gyors és pillangó után szombaton 50 mellen is maga mögé utasította a mezőnyt.

A győztes Molnár Flóra az 50 méteres mellúszás döntője után az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A férfi 50 méteres hátúszás két európai szintű klasszisunk csatáját hozta, amelynek végén Bohus Richárd legyőzte Balog Gábort.

Szombaton a győzteseken kívül még valakit ünnepelhetett az uszoda, méghozzá az ötszörös Európa-bajnok, vb- és olimpiai bronzérmes és születésnapos Kapás Boglárkát.