Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Kedden a többórás napsütést gomolyfelhők zavarják, néhol zápor is előfordulhat - írja a Köpönyeg.hu. Az erős, néhol viharos DNy-i széllel melegebb levegő érkezik hazánk térségébe,

sokfelé mérhetünk 20 fok feletti maximumot.

Szerdán gyakran lesz erősen felhős az ég, de zápor, zivatar inkább még csak az északnyugati tájakon alakul ki. 19 és 24 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtökön megvastagszik a felhőzet, beborul az ég, és nyugat felől egyre többfelé várható esőzés. Keleten zivatarok is előfordulhatnak. Erős lehűlés kezdődik: nyugaton már csak 10, keleten még 19 fok körül alakul a hőmérséklet.

Pénteken marad a borongós idő, csak átmeneti szünet lehet a csapadékban. Főleg reggel és este valószínű sokfelé eső. 10 és 15 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők. Az ÉNy-i szél megerősödik.

Szombaton még több helyen, vasárnap már csak szórványosan várható eső, zápor.

Vasárnap viharossá fokozódhat az ÉNy-i szél. 12-13 fok körül alakulhat a hőmérséklet délután.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Április 25. az év 115. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 250 nap van hátra.

Ma a Márkokat köszöntjük.

A Márk a Márkus név rövidüléséből. De lehet a német Mark átvétele is, ez pedig a Marquard és a Markus német utónevek közös rövidülése. A Marquard (Márk) jelentése: a határerdőnek, a határvidéknek és a természetnek a védője.

Távkapcsoló

A TV2-n 22.10-kor indul a Született szobalányok újabb epizódja, az RTL Klubon a Castle-ben folyik újabb nyomozás, a Viasat3-on már az ötödik rész jön az Exek az édenben című realityből. A Comedy Centralon elölről indul a Családom, darabokban című vígjátéksorozat, az HBO3-on 2016 egyik legjobb sorozatát, az Aznap éjjelt kezdhetjük el (újra), az OzoneNetworkön Japánba utazhatunk a Felfedezőatlasszal.

Heti mozipremierek

  • Szafari
  • A tökéletes gyilkos
  • Bye Bye Man - A Rettegés Neve
  • A Kör
  • Elveszve Párizsban
  • 6,9 a Richter-skálán
  • Lengemesék