Vágólapra másolva!
Matthew Bryce vasárnap reggel indult el egy kicsit szörfözni, de elveszítette szem elől a partot, és csak 32 órával később talált rá a parti őrség. "Hihetetlenül szerencsés" - mondta róla a kutatás vezetője.

A 22 éves skót fiatalember vasárnap reggel 9 órakor sétált le deszkájával a nyugat-skóciai Argyll közelében lévő Westport Beach-re. Utoljára 11 óra 30-kor hallottak róla, majd eltűnt és egészen hétfőn este 19.30-ig csak remélni lehetett, hogy előkerül. Ekkor, 32 óra elteltével találta meg a Belfastból kivezényelt északír parti őrség.

Bryce-t az mentette meg, hogy nem engedte el a deszkáját, illetve, hogy egy vékony neoprén ruha volt rajta - így is erős hipotermiával - azaz kihűléssel - emelte ki a mentőegység.

"Hihetetlenül szerencsés" - idézi a BBC a mentést vezető Dawn Petrie-t, aki elmondta, hogy az éjszaka közeledtével már-már kezdték föladni a reményt, amikor a parttól 13 mérföldre (kb. 20 kilométerre) megpillantották Bryce-t. A mentőalakulat vezetője szerint kizárt, hogy még egy éjszakát túlélt volna a tengeren. "Kihűlt, de magánál van, és a körülményekhez képest jól van" - mondta a szörfösről Petrie.

"Nem lehetek elég hálás azoknak, akik részt vettek a mentésben. Mindannyian igazi hősök" - mondta Bryce a brit Sky beszámolói szerint.