Az ügynöke játékszerévé vált Gianluigi Donnarumma?

Juventus FC v AC Milan - Serie A NurPhoto General News Events Sports TIM cup sports Action Photo Action Sport juventus milan torino Donnarumma
Gianluigi Donnarumma of AC Milan reacts during the Serie A match between Juventus FC and AC Milan at Juventus Stadium on March 10, 2017 in Turin, Italy. (Photo by Federica Roselli/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Továbbra is áll a bál az AC Milan 18 éves kapusa, Gianluigi Donnarumma körül. Az olasz klub nem akarja elengedni, a fiatal játékos viszont már idén nyáron távozna. A menedzsere áll a háttérben?

Donnarummának 2018 nyarán jár le a szerződése, a Gazzetta dello Sport korábbi értesülése szerint már jelezte is a Milan vezetőinek,

hogy nem fogadja el a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát.

Az olasz együttes pedig azt, akkor a kispadon fogja tölteni a következő szezont.

Sokan tudni vélik, hogy a háttérben a kapus menedzsere, Mino Raiola áll.

Gianluigi Donnarumma körül áll a bál Forrás: NurPhoto/Federica Roselli/NurPhoto/Federica Roselli

Donnarumma képviselője szeretné, ha a védence már a nyáron valamelyik európai élcsapatban védene. Kérőkben pedig nincs hiány: a Real Madrid, a Manchester City, a Manchester United, a PSG, az Inter és a Juventus érdeklődéséről is lehetett hallani.

Guardiola kapust szerződtetne, a világ egyik legjobbját szemelte ki

Az olasz válogatott hálóőrnek jövő nyáron jár le a szerződése.

Az ügyről Donnarumma családtagjainak és a szurkolóknak is megvan a véleményük. Olasz sajtóhírek szerint

édesapja és édesanyja is azt szeretné, ha a 18 éves kapus aláírná az új szerződését és maradna a Milanban.

A Milan ultracsoportja, a Curva Sud hivatalos közleményt tett közzé Donnarumma ügyében.

"Azért írjuk ezeket a sorokat, mert úgy érezzük, őrület kezd kialakulni a Donnarumma-ügyben.

Ez az ember olyan helyzetet generált, ami idegessé teszi nemcsak magát a Milant, hanem a szurkolókat is. Elképesztő, ahogy ez a személy ezt műveli a Milannal, valamint azzal a 18 éves fiúval, aki vasárnaponként a címert csókolta.

– számolt be az acmilan.hu.

"A játékos -, valamint a klub akaratának súlya kell, hogy legyen. Nem elfogadható, hogy valaki hasonló magatartást engedjen meg magának.

Ugyanez történt a Juventus és Pogba esetében is."

A Milan szurkolói szerint az ügynök a hunyó Donnarumma-ügyben Forrás: acmilan.hu/Facebook

"Sok szó esik arról, hogy az olasz futball krízisben van, gyengébb anyagi lehetőségekkel, mint a többi bajnokság. Azonban, ha a szabályok engedik, hogy menedzserek pénzt szedjenek ki a saját érdekükre a futballból, lehetetlen a fejlődés. Euró milliók tűnnek el és sosem térülnek meg.

"Reméljük, hogy az új tulajdonosok végre meg tudnak szabadulni az ilyen személyektől és ellent tudnak állni a zsarolásoknak. Hiszünk az új vezetőség tevékenységében, hisszük, hogy minimálisra csökkentik a menedzserek, ügynökök hatalmát a fejlődés és a klub-játékos kapcsolat javítása érdekében".

"A Milan szeretete a csókok mellett áldozatokban is meg kell nyilvánuljon".

Gianluigi Donnarummának hamarosan döntenie kell Forrás: AFP/Marco Bertorello

A Milan 2022 nyaráig szóló szerződést kínált a saját nevelésű Donnarummának, évi 4,5 millió eurós fizetéssel, amely bónuszokkal együtt tovább növekedhet. Hogy aláírja-e, az a jövő kérdése. Addig is folytatódik a Donnarumma-saga.

Szavazzon!

Ön szerint mi lesz Gianluigi Donnarumma sorsa?