Harry Potter mágikus pubja

Harry Potter
A Harry Potter-láz most tetőzik Délkelet-Ázsiában
Vágólapra másolva!
Egy-két felhörpintett feles után könnyen láthatunk olyan dolgokat, amik nem is léteznek: levegőben lebegő tárgyak, fali képekről ránk kacsintó alakok. Ez az alkohol okozta illúzió azonban akár valósággá is válhat egy londoni mágikus kocsmában.
Vágólapra másolva!

A Cauldron egy mágikus, kicsi és kopottas kinézetű kocsma lesz, ahol különböző technológiákat használnak majd a mágia előidézésére. A pub akkor fog megnyitni Londonban, ha Matthew Cortland fantasy rajongó kampánya elegendő támogatást kap – írja a The Telegraph.

A helyet egyébként olyan szerzők írásai inspirálták, mint Rowling, Tolkien és Lewis. A levegőben úszó gyertyákat mágnesek segítségével mozgatnák, a vendégek kapnának egy érzékelővel megspékelt mágikus pálcát, amellyel tüzet gyújthatnak, és bekapcsolhatják a lámpákat is egy könnyed érintéssel.

A menüben helyet kapnak a fantasy könyvekben szerepelő fogások, mint például a vesepite.

A kínálatból pedig nem maradhatnak el a varázslatos koktélok sem.

Vajon nekik tetszeni fog a mágikus kocsma? Forrás: Origo

A valós és mágikus világ határmezsgyéjén álló kocsma a felnőtt rajongóknak szól majd:

– nyilatkozta Matthews Cortland ötletgazda.

Reményei szerint 2018 márciusában sikerült megnyitni a pubot, melynek teljes neve a Cauldron Wizarding Pub&Inn lesz. A siker érdekében Cortland június 26-án elindított egy Kickstarter-kampányt, mely július 31-ig, tehát Harry Potter születésnapjáig tart.

Annak ellenére, hogy a kocsmát a fentebb felsorolt híres szerzők inspirálták, nincsenek közvetlen Harry Potter, A gyűrűk ura és A Narnia krónikái utalások, kifejezések – nyilvánvalóan a védjegyek miatt.