Kibertámadás érte a londoni parlamentet

Vágólapra másolva!
Számítógépes kalózok jutottak a brit parlament levelezőrendszerébe, a képviselők péntek este óta nem férnek leveleikhez, csak akkor, ha a Westminster épületén belül tartózkodnak.
Vágólapra másolva!

A támadók megpróbáltak hozzáférni parlamenti felhasználói fiókokhoz - mondta az alsóház szóvivője. Most azt vizsgálják, mekkora kárt okoztak.

A képviselőket péntek este figyelmeztették, hogy távolról valószínűleg nem tudják elérni levelezésüket. Sürgős esetben küldjenek szöveges üzenetet - szólt a tanács.

Néhány nappal korábban több miniszter jelszavához fértek hozzá és azokat az interenet árulták hekkerek - emlékeztet a The Telegraph.

Henry Smith brit konzervatív politikus ugyanakkor a Twitteren humorral próbált enyhíteni a szombati történteken: "Kim Dzsong Un (észak-koreai vezető), Vlagyimir Putyin (orosz elnök), vagy anyja pincéjéből egy fiatal fiú indított kibertámadást."

Nagy-Britanniában májusban több tucat egészségügyi intézményt ért zsarolóvírus-támadás, fennakadást okozva a betegek ellátásában. A WannaCry nevű elektronikus kártevő mintegy 150 országban fertőzött meg számítógépes rendszereket.