Justin Bieber lemondta a koncertjeit

Justin Bieber
Justin Bieber attends the Yves Saint Laurent men's fall line and the first part of its women's collection fashion show at the Paladium, in Hollywood, California, February 10, 2016. / AFP PHOTO / ROBYN BECK
Vágólapra másolva!
Justin Bieber lemondta Purpose World Tour koncertkörútja hátralévő 14 előadását. A sztár szóvivője "előre nem látott körülményekre" hivatkozott a döntés bejelentésekor.
Vágólapra másolva!
Justin Bieber Forrás: AFP/Robyn Beck

Justin Bieber világkörüli turnéja 2016 májusában kezdődött. Azóta 150 sikeres fellépés áll az énekes mögött: az előadásokra átlagosan 40 ezer jegyet adtak el. A koncertek bevétele 2017 első felében több mint 93 millió dollárra (azaz 24,3 milliárd forintra) rúgott - adta hírül a BBC News kedden.

A zenei bevételekkel foglalkozó Pollstar adatai szerint az Európát, Afrikát, Dél-Amerikát, Ausztráliát és Ázsia néhány részét érintő turné

eddigi bevétele elérte a 256 millió dollárt (azaz 67 milliárd forintot).

Az énekes nem fűzött magyarázatot a koncertturné hátralévő három hónapjának lemondásához,

de az amerikai média szerint egyszerűen be akarta már azt fejezni. A lemondásról szóló hivatalos közleményben ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy "Justin szereti a rajongóit, és utál csalódást okozni nekik".

A szervezők azt is bejelentették, hogy a 14 fellépés jegyeinek árát visszatérítik a vásárlás helyszínén.
A legtöbb hátralevő koncert az Egyesült Államokban lett volna, de van köztük japán, hongkongi, Fülöp-szigeteki, szingapúri és indonéziai állomás is.

Amint azt az Origo is megírta, a kínai hatóságok múlt héten közölték, hogy a 23 éves kanadai sztárt "rossz viselkedése miatt" kitiltották az országból. Azt azonban nem részletezték, hogy mit értenek rossz viselkedésen.