Elő a nagyi szekrényéből a piros lábosokkal!

Vágólapra másolva!
Ki gondolta volna, hogy a piros lábos köré, amiben még az én nagymamám mai napig főz, egy egész fesztivált lehet építeni? Való igaz, hogy az ősrégi edényről még mindig ódákat zengnek faluhelyen, hiszen az a lábos több évet megélt, mint a legtöbbünk.
Vágólapra másolva!

Szigetmonostor Fő utcája ünnepi hangulatban játszik hamarosan: jazz zene dübörög, piros lábosok konganak, és kézműves finomságok illata terjeng a levegőben. Elfeledett receptek és a letűnt kor izgalmas és fűszeres falusi élete kel életre az egynapos kulturális és kulináris fesztiválon.

Forrás: PirosLábos fesztivál

A vásári forgatagban számos portéka közül válogathat, megkóstolhatja a helyi, hagyományos ízeket és a különböző kézműves termékeket. Sőt, hallhatnak Gérecz Attila kalandos életéről, és az is kiderül, mi köze van Luther Mártonnak a kockásfülű nyúlhoz. Lesz író-olvasó találkozó, megzenésített versek lemezbemutató koncertje, emellett népzene régi stílusban és új köntösben, de klasszikus, country, jazz és rock is. A nagyszínpadon fellép a NeoFolk, a Petruska és a Gypo Circus.

A fesztiválra való belépés ingyenes, azonban az előzetesen regisztráló vendégek között értékes nyereményeket sorsolnak ki.

A negyedik alkalommal megrendezett PirosLábos fesztivál október 7-én, szombaton várja az érdeklődőket Szigetmonostoron.