Lila tükörtojást ettünk, és megismertük a rossz pálinka jellemzőit

Vágólapra másolva!
Megmutattuk a jó cappuccino titkát, a tökös kávé receptjét, azt, hogy a gluténmentes is lehet finom, valamint, hogy mit lehet kezdeni a megmaradt tojásfehérjével. A francia sztárséf lemondott a Michelin-csillagairól, mi pedig a körömlakklemosó szagú pálinkáról. Egészéges életmódra adtuk a fejünk a mobilunk segítégével, aztán rögtön színezékmentes, lila tükörtojással indítottuk a napot. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Gyorstalpaló a tökéletes feketéhez

A kávé legfeljebb annyira lehet jó, mint amennyire az alapanyagok. Tehát felejtse el az olcsó, őrölt kávét, és szerezzen be valódi kávébabokat, amiből aztán csak annyit őröljön le, amennyire tényleg szüksége van.

A kávé csak annyira lehet jó, mint amennyire az alapanyagok Forrás: Nespresso

Ám nemcsak a hozzávalóktól, de a kávéfőző tisztaságától is függ a kávé minősége. A kávébabokban olaj van, ami rárakódik a kávéfőző belsejére. Ha nem tisztítja meg rendesen, akkor a következő adag kávénak égett íze lehet.

Mi legyen a megmaradt tojásfehérjével?

Ön is szembetalálta már magát a következő problémával, bizonyos sütemények elkészítése után: megmaradt a sok tojásfehérje. Töprengve állunk felette: vajon mit kezdjünk vele?

Forrás: Ludányi Bettina

Készíthetünk egy finom Pavlova-tortát, egy vaníliakrémes muffint, fahéjas mandulát vagy akár egy jó csokis-diós tortát. Recept a cikkben.

Igyon tökös kávét, harapjon bele egy tökös muffinba is!

Gondolta volna, hogy milyen jó kávé és zabkása készíthető Hamupipőke hintójából? A kemény bőr alatt édes és finom hús rejtőzik, ami ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag.

Ha szereti az ősz ízeit, próbálja ki a tökös kávét! Forrás: pixabay.com

Egy csésze főtt és pépesített sütőtökben az ajánlott napi A-vitamin-bevitelnek több mint 200%-a található meg. Ez elsősorban a homályos látásra lehet gyógyír. Ezért készítsen tökös smoothie-t, muffint, zabkását, lekvárt vagy sütőtökös kávét. Recept a cikkben.

Lemond Michelin-csillagairól a francia sztárséf

Sébastien Bras, a dél-franciaországi Bras Le Suquet séfje azért akar lemondani a csillagról, mert túl nagy nyomást jelent számára, hogy naponta meg kell felelnie az elvárásoknak.

Sébastian Bras és édesapja Forrás: Nuvo Magazine.com

Nem Bras az első séf, aki ki akar lépni a Michelin-csillagok túlzottan versenyszellemű világából. 2005-ben Alain Sendersen párizsi séf adta vissza csillagait, mivel megváltoztatta étterme koncepcióját.

Ezzel a kerítésszaggatóval semmiképp se koccintson!

Legyen az ágyas, mézes vagy erőspaprikával megspékelt, ha ragasztó vagy körömlakklemosó szagot áraszt, inkább mondjon rá nemet.Ugyanis ezekkel lehet leginkább jellemezni az elő- és utópárlatos, vagyis a hibás pálinkák szagát.

Mobilunk segít, hogy karcsúbbak és fittebbek lehessünk

A 30 napos életmódváltó program célja, hogy minél többen tegyék életük állandó részévé a tudatos és egészéges táplálkozást, valamint a rendszeres vízbevitelt és sportolást. A kúrát tapasztalt szakemberek állították össze.

A vízivásra vonatkozóan napi értesítést küld az életmódváltó app Forrás: AFP/DPA/Oliver Stratmann

Speciális receptek, tornák, életmód-, mozgás- és táplálkozási tanácsok, tippek találhatók meg az applikációban, ami emellett még a folyadékbevitelre is ügyel úgy, hogy napi értesítéseket küld.

Megvan, kik versenyeznek a Bocuse d'Or hazai selejtezőjén

A Bocuse d'Or, amely a világ egyik legrangosabb szakácsviadala. Most pedig kiderült, ki az a tíz magyar séf, aki indulhat a magyar selejtezőn, és esélyt kaphat arra, hogy a 2018-as európai döntőn, majd a 2019-es világversenyen részt vegyen.

Evett már lila vagy kék tükörtojást?

A dolog érdekessége, hogy az árnyalatot természetesen, mesterséges színezék hozzáadása nélkül is elérhetjük.

Forrás: Youtube

Ha lila és kék tükörtojást szeretnénk tálalni, nincs más dolgunk, mint két tojást elválasztani a sárgájától, venni egy negyed lilakáposztát, elektromos aprítóba tenni, majd a levét az egyik fehérjéhez keverni – ebből lesz a kék színű sült tojásunk.

Gluténérzékenység: múló trend vagy népbetegség?

Hadarik Rita és üzlettára 2013-ban nyitották meg az első, teljesen gluténmnetes éttermet, nem sokkal később elindította saját márkás gluténmentes termékcsaládját. Nemrégiben pedig megjelent új, Glutén nélkül című recepteskönyve.

Gluténmentesen is lehet finomat Forrás: Horváth Ágnes

A Glutén nélkül című szakácskönyvvel az emberek komplett képet kaphatnak arról, hogyan és milyen alapanyagokból tudnak egy kiegyensúlyozott életmódot kialakítani. Ahhoz, hogy valóban átálljanak egy tudatos és egészséges étrendre, nem elég lecserélni a búzát valami másra.