Téves volt az amerikai rockzenész halálhíre

Vágólapra másolva!
Tévesnek bizonyult Tom Petty halálhíre. Az amerikai rockzenész vasárnap este került kórházba, miután összeesett malibui otthonában.
Vágólapra másolva!

A 66 éves, floridai születésű zenésznek vasárnap este leállt a szíve. A Santa Monica-i egyetemi klinikára rohammentősök vitték, ahol lélegeztető gépre kapcsolták.

Tom Petty halálhíréről először a TMZ magazin adott hírt, majd a CBS televízió is megerősítette, később azonban cáfolták az információt.

Petty és csapata az 1970-es években lett híres,

több mint 60 millió lemezt adtak el,

2002-ben bekerültek a clevelandi Rock and Roll Hall of Fame múzeumba is. Petty sikeresnek bizonyult szólóénekesként is, a Free Fallin' című dala például világsiker lett.

Múlt héten még fellépett

A művész és zenekara múlt hétfőn lépett fel, az együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából rendezett, 24 szövetségi államot érintő koncertsorozat keretében.

Tavaly decemberben a Rolling Stone magazinnak nyilatkozva Tom Petty azt mondta, hogy előreláthatólag ez a mostani lesz a zenekar utolsó nagy turnésorozata.

- fogalmazott. Hozzátette, hogy a csapat valamennyi tagja a hatvanas évei vége felé jár, és ő is mostmár többet szeretne foglalkozni az unokájával. "Nem akarom már az életemet úton tölteni, ez a turné is négy hónapig távol tart majd a családomtól" - nyilatkozta.

Bob Dylannal és George Harisonnal is zenélt

A Petty and the Heartbreakers 1976-ban rögzítette első lemezét. Tom Pettynek 3 szólóalbuma, a Tom Petty and the Heartbreakersnek pedig 13 albuma jelent meg. A legutolsó szólóalbum, a Hypnotic Eye, 2014-ben.