Az utcán bolyongott hajnalban és plakátokat firkált össze Simicska Lajos

Simicska Lajos
Vágólapra másolva!
Egyelőre nehéz eldönteni, hogy ez most vicc, vagy komoly, mindenesetre Simicska Lajost ma hajnalban azon kapták, hogy fel-alá bolyong Veszprém városában, és közterületi plakáthelyeket firkál össze. A rendőrök csak a sokadik akciója után állították meg a kissé őrülten viselkedő (és talán részeg) jobbikos milliárdost, akit végül igazoltattak is. Simicska azzal védekezett, hogy kizárólag a saját tulajdonát rongálta meg, annak pedig kifejezetten örült, hogy a járőrök kedvesek voltak vele. Fél nappal a történések után kiderült, hogy Simicska másodmagával akciózott.
Vágólapra másolva!

Graffitizésen kapták Simicska Lajost ma hajnalban, Veszprémben - erről az oligarcha közeli Helyi Válasz számolt be a Facebook oldalán. A jobbikos milliárdos azzal ütötte agyon az időt, hogy különböző köztéri reklámfelületeket firkált össze, legalább öt alkalommal.

A kiérkező rendőrök ezek után csípték nyakon, és igazoltatták a kissé őrülten viselkedő Simicskát. Adná magát, de arról egyelőre nincs hír, hogy a bosszúhadjáratot folytató nagyvállalkozó utcai randalírozását túlzott alkoholfogyasztás magyarázza-e,

vagyis nyitott kérdés, hogy Simicska berúgott-e?

Ez nem lenne példátlan eset, idén januárban ugyanis összehozott egy kisebb autóbalesetet is, amikor a 20 milliós Jaguárjával egyszerűen belehajtott az árokba. Ő maga nem sérült meg, a kocsi viszont összetört. Akkor is azt kérdezték néhányan, hogy nem ittasan ült-e a volán mögé.

Most mindenesetre azzal védekezett a járőröknek, hogy kizárólag a saját felületeit (Simicskának ugyanis saját hirdető cége is van, amely olykor lepasszol 1100 plakáthelyet a Jobbiknak) fújta össze, így tehát szerinte semmi rosszat nem tett. Azt pedig külön kihangsúlyozta, hogy a vele szemben eljáró rendőrök - állítása szerint - udvariasak voltak hozzá. Hogy ez miért fontos részlet, az egyelőre nem világos.

A mignonkirály

Simicskának nem ez volt az első furcsa nyilvános szereplése, néhány hónapja az Echo TV kamerái rögzítették, ahogy a milliárdos rövidnadrágosan, egy fonott kosárral süteményt indul vásárolni. Akkor hagyta el a száját a következő, azóta már-már klasszikusnak számító mondat:

A mesebeli figura benyomását keltő Simicska, miután beszerezte az édességét, sajnos már nem volt ennyire mókás. Mivel bosszantotta az őt a Jobbikhoz és Vona Gáborhoz fűződő kapcsolatairól kérdezgető riporter, ezért előbb megpróbálta elzavarni, majd meg is lökdöste. Aki még nem látta volna a teljes jelenetet, most pótolhatja a mulasztást.

Frissítés:

Délután Simicska Lajos a 24.hu nevű ellenzéki propagandalapban próbálta meg elmagyarázni, mi késztette a hajnali firkálásra. Az oligarcha úgy fogalmazott, hogy már két éve kinyilvánította a véleményét, amelyet most csak megerősített. E szerint tehát nem előre megtervezett akcióról volt szó, inkább csak spontán dühkitörésről. Ezt a forgatókönyvet erősíti a Pesti Srácok értesülése is, amely szerint

Simicska másodmagával pingálta össze a veszprémi hirdetőtáblákat.

Úgy buktak le, hogy egy, a szolgálatát megkezdő járőrpár kiszúrta őket a belvárosban. A milliárdos társa azt mondta, hogy Simicska utasítására járt el, Simicska pedig azzal indokolta a rongálást, hogy az önkormányzat eltávolította a

Ez történetesen nem igaz (a veszprémi jegyző cáfolt a portálnak), a nagyvállalkozó állítása mégis fontos fejlemény, mert korábban nem lehetett tudni, hogy ki plakátolta tele a köztereket a Jobbik értelmezhetetlen béruniós kezdeményezésével. Ezek szerint Simicska Lajos.