Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-meccsen 3-0-ra kikapott a Bayern München, ami Carlo Ancelotti állásába került. A szakmai munkát átmenetileg Willy Sagnol vette át, de a bajor klub elnöke, Uli Hoeness elmondta, hogy a kéthetes válogatott szünetet követően szeretnének megoldást találni az edzőkérdésre. Állítólag a Bayern München már megtalálta Ancelotti utódját, már csak a hivatalos bemutatására kell várnunk.

A német sportsajtóban leginkább a Borussia Dortmund korábbi trénere, a jelenleg munkanélküli Thomas Tuchel és a klub korábbi sikeredzője, a holland Louis Van Gaal neve merült fel a legtöbbször.

Egyelőre nem lehet tudni, melyikük lesz a befutó,

azonban Uli Hoeness, a Bayern München elnöke az Oktoberfesten összefutott a Manchester City menedzserével, Josep Guardiolával, akit beavatott a részletekbe.

Pep Guardiola már tudja, hogy ki lesz a Bayern München következő edzője Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Alexander Hassenstein

„Elmondtam Pep Guardiolának, hogy kit nevezünk ki a következő napokban.

- mondta a müncheni AZ című lapnak Uli Hoeness.

Egyelőre homály fedi a Bayern München új edzőjének a kilétét, de ha Guardiola elégedett a választással, akkor valószínűleg a Van Gaal, Tuchel párosból kerül majd ki a győztes.

A katalán edző az életrajzi könyvében is részletesen írt róla, hogy a szakma nagy részét Van Gaaltól tanulta még Barcelonában,

így minden bizonnyal örömmel fogadná, ha egykori mentora újra a Bayern Münchent irányítaná.

Van Gaal és Robben találkozója a PSG elleni meccs előtt Forrás: AFP/Franck Fife

Persze Thomas Tuchel érkezését sem lehet kizárni, ugyanis a 44 éves trénert az egyik legtehetségesebb edzőnek tartják Németországban, ráadásul Pep Guardiola is nagyon jó viszonyt ápol vele.

Amikor a katalán mester még Münchenben dolgozott, többször hangot is adott a véleményének, miszerint szeretné, hogy Tuchel kövesse őt a bajorok kispadján.