Vágólapra másolva!
A dél-amerikai világbajnoki selejtezők utolsó fordulójában 1-1-s döntetlen született a Peru-Kolumbia mérkőzésen, ezzel a hazai csapat a pótselejtezőt érő ötödik helyen végzett, míg a vendégek negyedikként, egyenes ágon kijutottak a jövő nyári világbajnokságra. Könnyen előfordulhat, hogy a meccsnek még lesz folytatása, ugyanis egy tanulságos videófelvétel arról árulkodik, hogy a kolumbiaiak sztárja, Radamel Falcao megpróbálta rávenni a perui játékosokat, hogy ne szakadjanak meg az újabb gólért.

Pár perccel a lefújás előtt már tudható volt, hogy Brazília le fogja győzni Chilét, és Paraguay sem fog nyerni Venezuela ellen. A meccsek alakulása állása alapján Kolumbia a negyedik helyen állt a tabellán, amellyel automatikus vb-résztvevőnek számított, míg Peru az ötödik helyre került, amely pótselejtezős helyezést garantált.

David Ospina és Radamel Falcao ünnepli a kolumbiai válogatott továbbjutását Forrás: AFP/Ernesto Benavides

A kolumbiaiak támadója, Radamel Falcao úgy gondolta, hogy ez az eredmény mindkét csapatnak megfelelne

hiszen ők mehetnének a világbajnokságra, Perunak meg Óceánia legjobbjával, a jóval esélytelenebb Új-Zélanddal kellene pótselejtezőt játszania

és ezt el is magyarázta a hazai csapat néhány játékosának.

A perui válogatott játékosa, Renato Tapia megerősítette, hogy a meccs közben néhány kolumbiai elmagyarázta a helyzetet.

Lionel Messi triplájával berúgta Argentínát a 2018-as focivébére

Nincs itt semmi látnivaló - mondhatná Lionel Messi és az argentin labdarúgó-válogatott, miután a triplázó világsztár kijuttatta csapatát a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságra. Pedig a dolog nem ment egyszerűen, végül aztán Messi egyedül oldott meg mindent. A zárókör vesztese a chilei csapat, amelyik a pótselejtező lehetőségét is elbukta.