Az androidos Chrome is lejátssza majd a HDR-es videókat

sony xperia xz premium hdr okostelefon
Sony Xperia XZ Premium
Vágólapra másolva!
Megkezdődött az ehhez szükséges funkcionalitások implementálása.
Vágólapra másolva!

Idén megjelentek az első magas dinamikatartományú videók lejátszására képes mobilok, a különleges kijelzőjű készülékeken jelenleg például a Youtube, a Google Play Filmek, továbbá a Netflix segítségével lehet HDR-es anyagokat nézni. Az XDA fejlesztői fórum jóvoltából most kiderült, hogy a közeljövőben maga a Google Chrome böngésző is képes lesz a kérdéses mozgóképek lejátszására, elkezdtek csorogni a forráskódjába az ehhez szükséges funkciók.

Sony Xperia XZ Premium Forrás: Sony

A jelek szerint a Google Chrome csak Android 7.0 vagy újabb rendszeren lesz képes lejátszani a HDR-es videókat. Ez nem probléma, a korábbi rendszerekkel eddig nem kerültek piacra HDR-kijelzős mobilok, és már garantáltan nem is fognak.

Viszont érdemes kiemelni, hogy első körben látszólag csak a Google VP9 Profile 2 kodekes videók esetében lesz képes a HDR-es videolejátszásra a Chrome, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy javarészt csak a Youtube-ra feltöltött mozgóképeknél lesz elérhető a lehetőség. Ez elég redundánssá teszi a fejlesztést, hiszen mint már említettük, a Youtube mobilalkalmazása már jelenleg is támogatja a magas dinamikatartományú anyagok lejátszását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!