Egyéves eltiltás a kokainozó focistának, lemarad a vb-ről

Paolo Guerrero
Peru's Paolo Guerrero celebrates after scoring against Colombia during their 2018 World Cup qualifier football match in Lima, on October 10, 2017. / AFP PHOTO / Ernesto BENAVIDES
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága egyéves eltiltással sújtotta a perui Paolo Guerrerót, aki fennakadt a doppingvizsgálaton hazája válogatottjának októberi világbajnoki selejtezőjén, így lemarad a jövő nyári tornáról.

A dél-amerikai csapat 33 éves csapatkapitányát az Új-Zéland elleni interkontinentális pótselejtező előtt függesztették fel, mert "abnormális értékeket" produkált. Később kiderült, hogy a Bayern München és a Hamburger SV korábbi labdarúgója - aki most a brazil Flamengo játékosa - kokaint fogyasztott.

Legjobbja nélkül utazik Peru a vb-re Forrás: AFP/Ernesto Benavides

Peru a dél-amerikai zónában ötödikként végzett, az interkontinentális pótselejtezőn 2-0-ás összesítéssel jutott ki az oroszországi vb-re Új-Zéland ellen.

A peruiak 1982 óta először lesznek ott a világbajnokságon, Oroszországban a C csoportban Franciaország, Ausztrália és Dánia társaságában szerepelnek.