Azonosítatlan repülő tárgyat üldözött az amerikai pilóta

ufo, Pentagon
Vágólapra másolva!
2004. november 14-én egy amerikai vadászpilóta egy azonosítatlan repülő tárgyat vett üldözőbe. Az esetről készült felvételt csak a napokban hozták nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

„Egyvalamit elmondhatok, nem ebből a világból származott. Nem vagyok őrült és nem is ittam. Tizennyolc éve repülök, és már szinte mindent láttam, ahhoz hasonlót azonban még soha" – nyilatkozta az ABC hírműsorának David Fravor, a különös objektumot üldöző repülőgép pilótája.

A Kalifornia partvidéke felett észlelt objektum valóban minden szempontból különös volt.

A 12 méter hosszú, szárny nélküli tárgy hihetetlen sebességgel mozgott, helyzetét villámgyorsan változtatta.

Fravor szerint pályafutása alatt nem látott ehhez hasonló gyorsulást, pláne egy olyan tárgytól, aminek ráadásul még szárnyai sincsenek.

A pilóta a kérdéses napon éppen egy gyakorlaton vett részt, a rutinküldetés azonban hamarosan furcsa fordulatot vett. A USS Princeton repülőgép-hordozó több olyan objektumot észlelt, amelyek a semmiből tűntek fel 24 kilométer magasan, majd hirtelen alábbereszkedtek. Az eset kivizsgálására a pilótákat küldték, akik hamarosan megközelítették az egyik gyanús objektumot.

– emlékezett vissza a pilóta, aki szerint amint az objektum fölé értek, az hirtelen magasságot változtatott, majd eltűnt a semmibe.

Az esetet a Pentagon 2007 és 2012 között futott Aviation Threat Identification Programme (AATIP) programja vizsgálta, amelynek az azonosítatlan repülő objektumok beazonosítása volt a célja. A projektre 22 millió dollárt költött az amerikai kormány, és egyesek szerint – igaz titokban – a mai napig folytatják.