Újabb rasszista ügy a Jobbiknál

Sneider Tamás
Sneider Tamás, lakossági fórum, Jobbik, Varsány
Vágólapra másolva!
Közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség Sneider Tamás Jobbik-alelnök (korábbi szkinhed-vezér) fiait, akik a rasszista Betyársereg tagjaiként 2015-ben hónapokon át folyamatosan zaklatták és fenyegették egy cigány család tagjait a Heves megyei Szúcson.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség tegnap adott ki közleményt a vádemelésről, melyben ugyan nem nevezték meg a vádlottakat, de korábbról tudni lehet, hogy közülük ketten Sneider Tamásnak, a Jobbik alelnökének a fiai Márk és Erik - írja a Magyar Idők.

Az ügyben két nyomozás is volt mindkettő vádemelési javaslattal zárult, az ügyészség másodszorra vádat is emelt a Betyársereg tagjai, köztük a jobbikos politikus gyerekei ellen. Sneider Tamást, akit Roy néven ismertek szkinhedes körökben, magát is elítélték 1992-ben, felfüggesztett szabadságvesztést kapott, miután megvert egy cigány embert.

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke Fotó: Bielik István - Origo

A közlemény szerint 2015. január 21-én az egyik internetes hírportálon megjelent, egy cigány családot hírbe hozó, rossz fényben feltüntető cikkben írtak hatására a Betyársereg egyik tagja kibérelt egy házat a faluban.

Innen a Betyársereg jelképeit viselő társaival a kiszemelt család háza előtt rendszeresen felvonultak, az épületet és a család tagjait több alkalommal is a beleegyezésük nélkül fotózták, videózták. Közben szidalmazták, cigányozták, és fenyegető hangnemben arra szólították fel őket, hogy a településről költözzenek el.

Előfordult, hogy a kerítésen át bemásztak a családi ház udvarára, de az is többször megtörtént, hogy az utcáról bekiabálva fenyegették a lakókat. Egyszer a család két gyerekét a helyi buszmegállótól az otthonukig követték, fenyegették, videózták, amitől a gyerekek rettegésben éltek.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség folytatólagosan, részben csoportosan, valamint kényszerítéssel elkövetett közösség tagja elleni erőszak, továbbá magánlaksértés, illetve közúti veszélyeztetés bűntettével is vádolja Sneider fiait és társaikat, és majdnem mindegyikükre végrehajtandó szabadságvesztést kért.

A Jobbikot érintő újabb rasszista botrányról megkérdeztük a Jobbikot és Sneider Tamást, amint válaszolnak, megírjuk.

FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után a Jobbik válaszolt, itt olvashatják.