Matthäus szerint véget ért edzői karrierje

Lothar Matthäus
German head coach of the Bulgarian football team Lothar Matthaus looks on prior to the Euro 2012 football qualifier Switzerland against Bulgaria, on September 6, 2011 in Basel. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Saját bevallása szerint 99 százalékban véget ért az edzői karrierje Lothar Matthäusnak, a németek 150-szeres válogatott labdarúgójának.

A volt magyar szövetségi kapitány a Socrates magazinnak úgy nyilatkozott, hogy már nem érez magában késztetést a tréneri munkára.

Matthäus szerint 99 százalékban véget ért edzői karrierje Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

"Amióta ott hagytam a bulgáriai kapitányi posztot, nem különösebben izgat már ez a kihívás. Érkeznek ajánlatok mindenhonnan, Németországból is, de ha valaki nem tudja maximálisan odatenni magát, akkor inkább bele se fogjon" - jelentette ki az 56 éves világbajnok, hozzátéve, a sportban sosem szabad ugyan azt mondani, hogy soha, de ő 99 százalékban befejezettnek tekinti edzői pályafutását.

Az öt vb-n szerepelt Matthäus 2000-es visszavonulása óta több klub kispadján is megfordult, 2004. január 1. és 2005. december 31. között pedig a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt. Legutóbb a bolgár nemzeti csapat mellett dolgozott 2011-ig.