Kapros malacleves

Vágólapra másolva!
Kapros malacleves
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

400 gr sertés lapocka
60 gr vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
1 teáskanál majoranna
1 evőkanál mustár
3 -4 db szegfűszeg
200 gr petrezselyem gyökér
100 gr sárgarépa
150 gr gomba
200 gr zöldborsó
3 cs kapor
1 tk piros paprika
60 gr tört búza
1,4 L víz

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

Az apróra vágott vöröshagymát megpirítom kevés zsiradékban a kis kockára vágott császárszalonnával együtt. Ezen pirítom a kis kockára vágott malachúst. Ízesítem sóval, borssal, majorannával, mustárral és szegfűszeggel. Kevés vizet is öntök alá. Félkeményre pirítom, párolom. Ekkor adom hozzá a kockára vágott petrezselyem gyökeret, zöldborsót, és gombát. Rengeteg kaprot szórok bele. Megszórom piros paprikával, és elkeverem. Felöntöm a vízzel, és puhulásig főzöm. Betétként tört búzát főzök bele