Fél napra bezár az összes Starbucks

Starbucks
56926230 - samutprakarn, thailand - may 21, 2016: large iced starbucks drink in a clear cup on a black table with blurred background inside home pro village , suvarnabhumi shopping mall
Vágólapra másolva!
A Starbucks komoly döntést hozott egy philadelphiai rasszista botrány miatt. Tréninget tartanak 175 ezer alkalmazottnak, hogy azok ne legyen előítéletesek. Emiatt több mint 8 ezer üzlet lehúzza a rolót egy májusi napon.
Vágólapra másolva!

A hétvégén egy philadelphiai kávézóban robbant ki egy rasszista botrány, miután az üzletvető

kihívta a rendőröket két színesbőrű vendég miatt.

Az üzletvezetőt az zavarhatta, hogy a vendégek fogyasztás nélkül ültek az asztalnál, ez azonban nem sérti a szabályzatot.

Helyszíni beszámolók szerint az egyik afroamerikai vendég a mosdóba is szeretett volna elmenni, de a kódot nem kapta meg,

mivel azt fogyasztáshoz kötik.

Volt, aki azt állította, hogy korábban egy fehér ember a kódot gond nélkül megkapta.

Rendeléshez kötik a mosdó használatát Forrás: 123RF

Az eset miatt a Starbucks radikális lépésre szánta el magát, és az Egyesült Államokban található összes boltját bezárja május 29-én, ekkor az összes alkalmazottnak oktatást tartanak – írja a Financial Times.

A nyitvatartás csak fél napig fog szünetelni, délután lesznek a tréningek.

Összesen 175 ezer alkalmazott fog képzést kapni, melynek az a célja, hogy a munkatársak teljesen utasítsák el a rasszizmust, és ne legyenek előítéleteik.

Oktatást kapnak az alkalmazottak az előítéletek visszaszorításának céljából Forrás: AFP/Imaginechina/Liu jiao

Természetesen a cég vezetősége bocsánatot kért a két férfitől, és azonnal felmondtak a rasszista üzletvezetőnek.

Emberi és tőzsdei reakciók

A botrány óriási vihart kavart az Egyesült Államokban, azonban a teljes felelősségvállalás, a képzés és a boltok bezárása pozitív fogadtatásra talált.

A Business Insider rengeteg üzenetet összeszedett a különböző közösségi médiafelületekről, amelyek többségében elismerik, hogy a Starbucks válságkezelésből jelesre vizsgázott.

Howard Schultz, vezérigazgató Forrás: Getty Images/Stephen Brashear

A részvények árfolyamát nem befolyásolták az elmúlt napok botrányai, sőt azok a héten még erősödtek is. A pénteki záró árfolyam (59,24 dollár) óta eltelt két kereskedési napon is pluszban zártak a papírok, sőt kedden 0,67 százalékot emelkedtek.

A Starbucks részvényeinek árfolyama az elmúlt 5 napon Forrás: Google

Jelenleg egy Starbucks-részvény 59,83 dollár.