Annyi kiberbiztonságot érintő esemény történik, hogy oda se tudunk rá figyelni

kibertámadás, rosszindulató szoftverek, adathalászat, jelszólopás
A cégvezetők nem mehetnek el a biztonsági kockázatok mellett
Vágólapra másolva!
Másodpercenként 10 ezer, a kiberbiztonságot érintő esemény történhet egy átlagos vállalat rendszerében, ami a konkrét infrastruktúrán túli alkalmazásokkal is kiegészítve akár 40 ezer is lehet, így a gyors reakció jelentős károktól mentheti meg a cégeket. Ezt Keleti Arthur, a T-Systems Magyarország Zrt. IT biztonsági stratégája mondta egy sajtóbeszélgetésen.
Vágólapra másolva!

Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy percekben mérhető a kritikus idő a vállalati rendszereket érő kibertámadás esetén, ennyi idő alatt milliós nagyságrendben lophatnak el adatokat.

Az adatvesztés és az elszenvedett kár mértéke jelentősen csökkenthető a folyamatos rendszerfelügyelettel, a szakértői kiértékeléssel és gyors beavatkozással.

Keleti Arthur kifejtette,

egy közepes magyarországi vállalatnál naponta történik információbiztonsági vizsgálatot igénylő esemény, hetente pedig több olyan is, amelynek feldolgozása akár 2 napjába is telhet a rendszer üzemeltetőjének.

Ma már a hekkerek által üzemeltetett robotok hajtják végre a rendszerek elleni támadások túlnyomó részét.

Könnyen visszaüthet, ha nincs megfelelő védelem egy cég informatikai rendszerében Forrás: Science Photo Library/LEONELLO CALVETTI/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Leonello Calvetti/Science Photo

Számtalan támadásformára kell felkészülni, a vállalatok részéről a legnagyobb figyelmet a zsarolóvírusok kapták az elmúlt időben, és kétségkívül ezek voltak a leginkább ártalmas kórokozók. Egyre pontosabbak és egyre kifinomultabbak ugyanakkor a célzott támadások is:

amikor a vállalat menedzsmentjének egy tagját szemelik ki és tervezett, felépített támadással érik el.

Egy átlagos magyar cég zsarolóvírussal akár naponta is találkozhat, a célzott támadással a jellegéből fakadóan ritkábban.

A támadások jellegét és intenzitását tekintve nincs különbség a nemzetközi és a magyar trendek között. Néhány évvel ezelőtt a nyelv miatt az adathalász levelek, célzott támadások még könnyebben felismerhetőek voltak, de ma már a magyar nyelv sem probléma, elmúlt ez a fajta "nyelvi védettség.