Lezuhant egy repülő az Egyesült Államokban

Port Wentworth, 2018. május 3. C-130 Hercules típusú katonai szállító repülőgép roncsánál helyszínelnek a georgiai Port Wentworth városban 2018. május 2-án, miután útkereszteződésre zuhant a Puerto Ricó-i nemzeti gárda kötelékébe tartozó, gyakorlórepülésre indult gép. A fedélzeten levő gárdisták közül legkevesebb öten életüket vesztették. (MTI/EPA/Stephen B. Morton)
Vágólapra másolva!
Lezuhant egy C-130 Hercules típusú katonai szállító repülőgép a georgiai Port Wentworth városban, egy útkereszteződés mellett, a szerencsétlenségben többen meghaltak.
Vágólapra másolva!

A Puerto Ricó-i nemzeti gárda kötelékébe tartozó, gyakorlórepülésre indult, amikor eddig ismeretlen okból a földbe csapódott.

Port Wentworth, 2018. május 3. C-130 Hercules típusú katonai szállító repülőgép roncsánál helyszínelnek a georgiai Port Wentworth városban 2018. május 2-án. Forrás: MTI/EPA/Stephen B. Morton

A balesetben legkevesebb öten haltak meg. A Savannah Now, kilenc áldozatról ír. A gép Port Wentworth város Ga 21-es és Crossgate Road kereszteződése mellett csapódott a földbe. Bill Wessinger megyei tisztviselő szerint csak két testet találtak a roncs körül. Gena Bilbo megyei seriff szóvivő azt nyilatkozta a lapnak, hogy nem tudnak túlélőkről.

Isabelo Rivera, a Puerto Rico Nemzeti Gárda vezérigazgatója elmondta a The Associated Pressnek, hogy a repülőgép több mint 60 éves volt.

Port Wentworth, 2018. május 3. Forrás: MTI/EPA/Savannah-i tűzoltóság/-------------------

A roncs átkutatásakor nem találtak autó vagy egyéb jármű maradványt a roncsban, a balesetben más nem sérült meg.

Port Wentworth, 2018. május 3. Forrás: MTI/EPA/Stephen B. Morton

A baleset pontos okának kivizsgálása és a közlekedés helyreállítása várhatóan még hetekig eltart.