Újabb kirekesztő emojival számolt le a Google

Chickpea and Couscous Salad Healthy Eating Photography Whole Wheat Vegetarian Food Copy Space Raw Color Image Chick-Pea Couscous Olive Oil Multi Colored Food And Drink Horizontal Parsley Cilantro Herb Tomato Bean Onion Vegetable Salad Pasta Food Bowl Spoo
A chickpea and pearl couscous salad mixed with tomatoes, onions and herbs.
Vágólapra másolva!
Soha többet nem sérti a vegánokat a salátatál.
Vágólapra másolva!

A techcégek már évek óta reklámozzák a sokszínűséget, az egyenlőséget, a toleranciát és a befogadást. A Google most újabb történelmi jelentőségű lépést tett a kérdéses elvek megvalósításának irányába: a következő Android salátatálat ábrázoló emojijából eltüntette a főtt tojást, így most már a vegánoknak sem kell kirekesztve érezniük magukat a hangulatjel láttán.

A változtatás ugyan üdvözlendő, azonban a bejelentés alatti tweetekben számos kritikus rámutatott, hogy közel sem ért véget a munka: az egyik netezőt például sértik a salátatálban látható paradicsomok, míg egy másik szerint a salátát kizárólag tányérról fogyasztókat súlyosan elnyomja az emojin látható tálalás. További húsbavágó kérdés, hogy a laktózérzékenyeket sértő, tejjel kapcsolatos ikonokat mikor távolítja el végre a Google az emojik közül.

Jennifer Daniel, a Google emojikért is felelős csapatának a vezetője szerint a tojás igazából azért került ki az salátatálból, hogy az emoji vizuális reprezentációja jobban igazodjon a hivatalos Unicode szöveges leírásához. A leírás nem tesz arról említést, hogy tojás is lenne a tálban, bár konkrétan nem zárja ki ennek a lehetőségét sem.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!