Soha nem volt ilyen erős a V4-ek együttműködése

Horizontal MAGHREB AFTHER THE REVOLT ILLEGAL IMMIGRANT MIGRATION AND IMMIGRATION MIGRANT BY BOAT AT SEA
Migrants sit aboard MV Aquarius, a rescue vessel chartered by SOS-Mediterranee and Doctors Without Borders (MSF), at the Mediterranean sea while its bound for Italy on May 9, 2018. Italy's coast guard granted authorization for 105 migrants rescued at sea by a Spanish NGO Open Arms to transfer to the Aquarius after nearly two days of diplomatic standoff. / AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI
Vágólapra másolva!
A visegrádi négyeket támogatók tábora folyamatosan bővül, így a tagok egyre erősödnek. Ennek köszönhetően például a kötelező betelepítési kvótát már évek óta sikerül megakadályozni - mondta Deák Dániel politológus, a Figyelő munkatársa szerda reggel az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

A visegrádi országok (V4) és Ausztria egyetértését és a közös fellépés fontosságát hangsúlyozta a magyar, a szlovák, a cseh és a lengyel miniszterelnök múlt csütörtökön a többi között a migráció, valamint a következő uniós költségvetés kérdésében az öt ország budapesti csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

Forrás: AFP/Louisa Gouliamaki

„Most már nem az a kérdés, hogy a visegrádi négyek álláspontja létezik-e, hanem az, hogy mikor kerül többségbe” - mondta Deák Dániel politológus.