Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Újabb rendőrök ellen adtak ki elfogatóparancsot Törökországban

ERDOGAN, Recep Tayyip
Recep Tayyip Erdogan török államfő és felesége, Emine Erdogan integet támogatóiknak Ankarában 2018. június 24-én, a törökországi előrehozott elnök- és parlamenti választások estéjén. A hivatalban lévő államfő a voksok 52,4 százalékát megszerezve győzött az elnökválasztáson, és pártja, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) is az első helyen végzett.
Vágólapra másolva!
Újabb 48 korábbi rendőr, köztük négy rendőrfőnök ellen adtak ki elfogatóparancsot, mert a gyanú szerint kapcsolatban állnak a 2016. júliusi puccskísérletért felelőssé tett gülenista hálózattal - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.
Vágólapra másolva!

33 volt rendőrt már őrizetbe is vettek a hatóságok.

A török vezetés az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi hálózatát teszi felelőssé a 2016-os hatalomátvételi incidensért. A hivatalos török álláspont szerint a terrorszervezetnek nyilvánított mozgalom tagjai céltudatosan,

hosszú évek alatt szivárogtak be az állami szférába, így a rendőrség soraiba is.

Gülen tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez.

Recep Tayyip Erdogan török államfő és felesége, Emine Erdogan integet támogatóiknak a törökországi előrehozott elnök- és parlamenti választások estéjén Forrás: MTI/EPA/Erdem Sahin

A hatósági fellépés két évvel a puccskísérletet követően is szakadatlan, az előállítások mindennaposak. Ezen múlt hét végi Tayyip Erdogan-győzelem sem segített.

Törökországban az elmúlt közel két év alatt több mint

159 ezer embert vettek őrizetbe, legalább 48 ezret pedig előzetes letartóztatásba

is helyeztek azzal a gyanúval, hogy közük lehet az összeesküvéshez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről