Hétéves kislány adott ki játékot a Steamen

penny mcdonald
Penny McDonald
Vágólapra másolva!
Pár nap alatt programozta le az Answer The Questiont.
Vágólapra másolva!

Az összes valamirevaló kóder egyetért abban, hogy a programozást sem elég korán, sem pedig túl későn nem lehet elkezdeni. Most az előző esetre jött egy üdítő példa, a játékprogramozó apukáján felbuzdulva a hétéves Penny McDonald is szeretett volna készíteni egy játékot. A retrobolond apukája erre leültette egy Windows 98-as asztali PC elé, elindította a QBASIC fejlesztőkörnyezetet, és a kezébe nyomott egy „BASIC kezdőknek" könyvet.

Penny McDonald Forrás: Lance McDonald

Penny eredetileg akciójátékra gondolt, de az persze erősen meghaladta a képességeit, így végül egy matematikai készségfejlesztő program lett belőle: meg kell oldani a kért feladatokat, a helyes válaszokért plusz egy pont, míg a helytelen válaszokért pontlevonás jár. Az apukája egyébként erősen besegített neki az elkészítésében, de ezen a ponton ebben semmi szégyellnivaló sincs.

Az Answer The Question múlt csütörtökön jelent meg a Steamen, 79 eurocentes (~250 forintos) áron. Az ausztrál kislány következőre egy szöveges kalandjátékot szeretne írni, amelyben grafika híján a játékosoknak kell elképzelniük a helyszíneket, ami remek második projektnek hangzik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!