Közvetlen buszjárat indul Budapestről a cseh mesevárosba

Cesky Krumlov Csehország
Cesky Krumlov
Vágólapra másolva!
Augusztus elejétől közvetlen távolsági busz köti össze Budapestet Dél-Csehország bűbájos vidékével – áll a FlixBus közleményében.
Vágólapra másolva!

A nyári időszakban napi rendszerességgel indít járatokat Třeboňba, Český Krumlovba, České Budějovicébe és Horní Planába. A dél-cseh régióba tartó menetrend szerinti távolsági buszokra 5699 forinttól kaphatók jegyek.

Az ékszerdobozként emlegetett Český Krumlov talán az egyik leghíresebb város a dél-cseh vidéken. Akár kajakból vagy csónakból is meg lehet csodálni a látványos városképet, hiszen a Moldva körülöleli az óvárost. Persze érdemes a szárazföldön is körülnézni és bejárni a település kacskaringós utcáit, azzal azonban érdemes számolni, hogy

Prága után ez Csehország második leglátogatottabb városa,

így az olyan nevezetességeknél, mint a vár és az Egon Schiele Művészeti Központ, illetve az autentikus sörözők környékén nagy lesz a nyüzsgés.

Český Krumlov látképe Fotó: Pataky Zsolt

Třeboň klasszikus középkori hangulatot árasztó cseh kisváros, fő látványossága nyolc évszázados múltjával a Rožmberk (Rosenberg) várkastély és az épületet körülvevő angol park. České Budějovice a a Budweiser hazája, a sörgyár ma is látogatható. Horní Planá a Lipnó-tó partján fekvő apró település, a terület inkább természeti adottságairól híres.