Vágólapra másolva!
A Ferencváros szerda délelőtt hivatalos sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a Dinamo Kijev volt edzője, az ukrán Szergej Rebrov váltja Thomas Dollt a kispadon.

Több szempontot tartottak szem előtt a klubnál, amikor Szergej Rebrov mellett döntöttek, komoly jelöltek is felmerültek, de neveket nem említett a Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál.

„Egyrészt az szólt Szergej Rebrov mellett, amit a Dinamo Kijevnél elért, szeretnénk hasonló sikereket vele.

Másrészt olyan karakter, aki feltétlenül illik a Ferencvároshoz.

Jelenleg is a legjobb ötven edző között szerepel, de volt már tizennegyedik is.”

A szerződés aláírása előtt elhangzott: a szakmai stábban komolyabb változtatások egyelőre nem lesznek. Orosz Pál mindössze annyit árult el, hogy az ukrán szakember egy spanyol másodedzőt hoz magával, valamint továbbra is számítanak Gera Zoltán munkájára. Új játékosok igazolásáról nem beszéltek. A szerdai edzést már Szergej Rebrov tartja a játékosoknak, akiktől első körben sokkal nagyobb kitartásra számít.

Szergej Rebrov nagyobb intenzitást vár a játékosoktól Fotó: Szabó Gábor - Origo

Amióta felmerült a nevem a Ferencvárosnál, azóta figyelem a csapatot, és úgy láttam, nem sikerült tartani ezt, egy idő után visszaesik a játék intenzitása.

Agresszív futballban gondolkodom, ezt szeretném meghonosítani itt is.

Hogy ehhez mennyi időre lesz szükségem, azt most még nehéz megmondani, de remélem, minél hamarabb el tudom ezt érni. Ehhez látni kell a játékosok mentális és fizikális állapotát.

Azt látom, hogy nagy potenciál van a csapatban,

az elnök kitűzte a célokat – ez pedig az, hogy a klub visszakerüljön oda, ahol helye van, vagyis a nemzetközi porondra –, tudom, hogy mit kell elérnem, ezért fogok dolgozni az első perctől.

Szergej Rebrov aláírt Fotó: Szabó Gábor - Origo

Szergej Rebrov megköszönte a munkát elődjének, Thomas Dollnak. Orosz Pál a német szakember menesztésével kapcsolatban elmondta: a Tel-Avivtól elszenvedett Európa-liga-vereség után született meg a döntés, hogy mennie kell.

A szerződés részleteit nem árulták el, így sem azt, hogy mennyi időre és mekkora összegért vállalta a megbízatást az ukrán edző. Szergej Rebrov azt viszont elmondta, a Kubatov Gáborral folytatott beszélgetés után döntötte el, hogy igent mond.

„Ez a találkozó meggyőzött arról, hogy az elnök úr és a klubvezetés a maximumot akarja: sikert a klubnak és nem csak az első csapatnak.

Tudok a szurkolókról is, szeretnék jó kapcsolatot kialakítani velük. Nem szeretnék sokat ígérgetni, de azért jöttem ide, hogy a csapat visszakerüljön oda, ahová való, vagyis a nemzetközi kupasorozatokba.”

A korábban a Dinamo Kijevnél dolgozó edző az Origo kérdésére elárulta, Szergejnek keresztelték el, de mindegy, hogy hogyan szólítják. „Szaúd-Arábiában voltam én minden, Szerdzsó, Szerdzsi, lehetek edző is, mindegy, de hivatalosan Szergej a keresztnevem.”

A játékosokkal javarészt angolul kommunikál majd, de orosz tolmácsot is kapni fog a klubtól.

Szergej Rebrov 2014 és 2017 között irányította a Dinamo Kijevet, mellyel két bajnoki címet, két ukrán kupát és egy ukrán szuperkupát nyert.