Ezek lesznek a 30 éves Tankcsapda ajándékai a rajongóknak

Tankcsapda interjú a Kompót bisztróban. Tankcsapda magyar rockegyüttes, interjú, Lukács László basszusgitáros/énekes, Fejes Tamás - dobos, Sidlovics Sidi Gábor - gitár.
2017.04.12.
Tankcsapda interjú a Kompót bisztróban. Tankcsapda magyar rockegyüttes, interjú, Lukács László basszusgitáros/énekes, Fejes Tamás - dobos, Sidlovics Sidi Gábor - gitár. 2017.04.12.
Vágólapra másolva!
Hatalmas bejelentést tett a Tankcsapda: a debreceni rockerek ezúttal hangszerek nélkül álltak a Madách Színház színpadára. A zenekar fennállásának 30. évfordulója alkalmából nem csak jubileumi koncertekkel készül.
Vágólapra másolva!

Szeptember végén rendhagyó eseménysorozat kezdődött a Madách Színházban, néhány alkalomra a magyar rockzenekaroké a főszerep. A Madách Rockfesztivál keretén belül a híres zenekarok tagjai nemcsak koncerteznek, hanem interjúkat is adnak a színpadon. Október 2-án a Tankcsapda tagjait is meghívták a színházba, akik ezúttal hangszerek nélkül érkeztek, ugyanis koncert helyett egy színpadi beszélgetésen vettek részt. Az Ezek mind mi vagyunk című eseményen Pócsi István kérdezgette a debreceni rockereket, akik azt is elárulták, mivel lepik meg a rajongókat a zenekar fennállásának 30. évfordulója alkalmából – írta a Blikk. „Meg fog jelenni egy Lukács-whisky, amit ugye, nem lehet whisky-nek hívni Magyarországon, mert ez a név le van védve, úgyhogy tüzes víznek neveztük el” – mondta Fejes Tamás, a zenekar dobosa. Azt is hozzátette, hogy az ital Lukács szája íze szerint készítik el. De nem ez lesz az egyetlen újdonság.

A Tankcsapda az év végén kiadja az egész életművét pendriveon.

Ez Magyarországon egyedülálló. Az életműkiadvány három pendrive-ból fog állni, a zenekar első, második és harmadik évtizedének munkájával. Fejes Tamás elmondta, hogy a Tankcsapda valaha megjelentetett összes hanganyagát tartalmazza a szett.

– mondta a dobos. Azt is hozzátette, hogy nagyon büszkék a kiadványra, és dizájn tekintetében is jól sikerült a pendrive: piros-fehér-zöld színekben készülnek és három P betű köti össze őket.

A Tankcsapda jövőre lesz 30 éves, és a jubileummal kapcsolatos, koncerteket érintő tervekről is beszéltek. Egyelőre két koncert ismert teljes részletességgel: az egyik május 3-án lesz a Barba Negrában, a másik pedig május 4-én a Budapest Parkban. „Hogy ha össze akarjuk kötni az idei Lukács fél évszázad-évet a jövő évi Tankcsapda 30. jubileummal, akkor ezt mi egy huszáros vágással úgy oldjuk meg, hogy december 31-én, szilveszterkor még Lukács 50 koncertműsort játszunk Debrecenben, a Roncsbárban, majd, hogy túlságosan ne sz.rozzunk,

– mondta Lukács László, a zenekar frontembere. Sidlovics Gábor (Sidi), a zenekar gitárosa azt is hozzátette, hogy lesz még egy különleges esemény 2019-ben, amit a héten ki is hirdetnek. „Október 5-én

a honlapunkon és a Facebookon is nyilvánossá teszünk egy jövő évi rendezvényt,

ami szintén nagyon érdekes lesz. Úgyhogy pénteken érdemes lesz majd szétnézni majd az oldalunkon” – mondta a gitáros.