Nemsokára bezárul a cégenkénti százmilliós MFB hitelkonstrukció

üzletemberek, kézfogás
Man and woman in suits shaking hands
Vágólapra másolva!
Legkésőbb 2018. december 28-ig fogadnak be hitelkérelmeket a kísérleti jelleggel indult Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció programba. Az MFB által meghirdetett hitelprogram elsősorban olyan vállalkozások számára nyújt segítséget, amelyek méretükből vagy korukból eredendően a kereskedelmi banki piacról nem juthatnának hitelhez. A keretösszeg 70 milliárd forint, a cégek akár 100 millió forintra is szert tehetnek.
Vágólapra másolva!

Idén júniustól lehet igényelni a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által kísérleti jelleggel meghirdetett Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukciót.

A hitel azoknak a vállalkozásoknak segít, amelyek jelentős kockázatot jelentő finanszírozási igényét a kereskedelmi bankok nem tudják kielégíteni.

Céljuk, hogy a Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció növelje a mikro-, kis- és középvállalkozások foglalkoztatásban betöltött szerepét, erősítse innovációs és beszállítói tevékenységét, valamint kiegészítő forrást biztosítson fejlesztési és beruházási tárgyú pályázatokhoz, különösen az Új Széchenyi Terv pályázataihoz kapcsolódóan.

A hitel Magyarország területén, így Budapesten is felhasználható megvalósuló ingatlan beruházáshoz, vásárláshoz, új vagy használt tárgyi eszköz beszerzéshez, a beruházáshoz kapcsolódó, vagy önálló forgóeszköz finanszírozáshoz.

Olyan hitelkérelmeket várnak ingatlan beruházáshoz, vásárláshoz, új vagy használt tárgyi eszköz beszerzéshez, a beruházáshoz kapcsolódó, vagy önálló forgóeszköz finanszírozáshoz, melyet a kereskedelmi bankok a jelentős kockázat miatt nem fogadnak be Forrás: AFP/Image Source/Cultura/Jamie Kingham

A program kiírás szerint 2018. december 28-ig fogadnak be hitelkérelmeket bármely, a konstrukcióban részvevő pénzügyi szervezetnél, például az www.mgv.hu weboldalon, vagy az MGV Zrt. vállalkozásfejlesztési fiókjában.

A kísérleti konstrukció összesen 70 milliárd forint keretösszeget biztosít a vállalatoknak.

Az igényelhető hitelösszeg 1 millió forinttól akár 100 millió forint is terjedhet.

A futamidő beruházási hitel, és beruházáshoz kapcsolódó forgóeszközhitel esetén akár 10 év is lehet, míg önálló forgóeszközhitel esetén 6 év a maximum.

Jelenleg még nincsenek biztos hírek arról, hogy jövőre is folytatódik-e a hitelkonstrukció.