Súlyos fejsérülés miatt károsodott Laky Zsuzsi férjének agya

Legbátrabb Páros 2. évad TV2 sajtótájékoztató az Extrában 2018 november 6-án
Vágólapra másolva!
Súlyos árat fizetett a sportkarrierjéért Dietz Guszti: az agya oly mértékben károsodott, hogy az is gondot okoz neki, hogy a bevásárlólistát megjegyezze.
Vágólapra másolva!

Egykor fotografikus memóriája volt, ma már arra sem emlékszik Laky Zsuzsi férje, hogy mit kellene hazavinnie a boltból. A volt ketrecharcos bajnok, Dietz Gusztáv több olyan súlyos fejsérülést szenvedett, amitől károsodott a rövid távú memóriája. A legbátrabb páros szereplője a forgatáson említette, hogy egy logikai feladatot inkább a felesége oldjon meg helyette, mert ő képtelen lenne rá, majd a Borsnak beszélt először maradandó agykárosodásáról.

"2015-ben, Linzben szenvedtem súlyos vereséget, Tomislav Spahovic ütött ki. Egy labdába sem fejelhettem volna bele fél évig, még edzésen sem üthettek volna meg, de rá egy hónapra elvállaltam egy bécsi gálát. Ezen a meccsen is leütöttek, kibújt a fedezékből a fejem, párat kaptam a földön is, pedig már öntudatlan voltam. Ez bizony nyomokat hagy az ember agyában" - mondta.

A sportoló úgy ment el a második, bécsi meccsre, hogy agytörzsgyulladása volt és egy tenyérnyi vérömleny is kialakult a bal füle mögött.

Gyakorlatilag az is csoda, hogy az első ütés után életben maradt,

a második után pedig sokáig úgy nézett ki, nem biztos, hogy ez sikerül.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Az orvos úgy fogalmazott, agónia nélkül fulladtam volna meg, az agytörzs ugyanis nem adott utasítást a szervezetemnek, hogy vegyen levegőt. (...) Ekkor éreztem azt először, hogy sérült a memóriám.

Aztán múltak az álló KO-k, a rosszullétek. Kilenc hónap múlva ráhúztam még egy meccset, gondoltam, hogy ha jobban lettem, mehetek. Az agyam reflexből lekapcsolt, pár másodpercre nem is emlékszem, megint kiütöttek" - folytatta a ketrecharcos.

Egészen fiatal koromban fotografikus memóriám volt, úgy néztem ki, hogy megfelelő képességgel születtem, programozónak készültem. De mindent megtettem, gyakorlatilag két kézzel és lábbal, hogy eltűnjenek ezek a velem született képességeim" - árulta el, és arról is mesélt, felesége hogy segíti a hétköznapokban.