Vágólapra másolva!
A tenisz világelsője, a szerb Novak Djokovic három szettben tudott nyerni szerdán Dohában Fucsovics Márton ellen (4-6, 6-4, 6-1). Djokovic eddig mindössze egyszer kapott ki a dohai versenyen, még 2015-ben, azóta kétszer nyerte meg a versenyt, most pedig Fucsovicsról kellett elismerően beszélnie.

Az ATP oldalán olvasható cikk címében is hangsúlyozzák, Djokovic bizony túlélte ezt a meccset.

A kétszeres bajnok ellen remekelt az első két szettben Fucsovics, a harmadikra azonban elfogyott. Djokovic remekelt a magyar játékos második szervái után, főleg ennek is köszönhetően jutott be a negyeddöntőbe, ahol a grúz Basilashvili lesz az ellenfele.

„Semmi kétség, ő volt a jobb játékos az első két szettben.

Próbáltam megtörni az ellenállását a második szett vége felé, kicsit visszaesett a játéka, és sikerült felülkerekednem” – mondta Djokovic.

Novak Djokovic és Fucsovics Márton kettejük mérkőzése után Forrás: AFP/Karim Jaafar

„Meglepett a játékával, nagyon magas színvonalon játszott az első két szettben, ő diktálta a tempót.

– mondta a szerb.

Fucsovics az első szettben 4:4-nél vette el a szerb adogatását, majd higgadtan szervált az első játszmáért. A második szett drámai véget ért, a szerb szettlabdáinál Fucsovics hagyta lepattanni a vonalon a labdát, és sólyomszemet kért. A labda bent volt, Djokovicé lett a szett, majd a lélektani fölényt kihasználva a szerb megnyerte a meccset.