Napokon belül kitörhet az influenzajárvány

védőoltás
védőoltás
Vágólapra másolva!
A téli időszaknak is megvannak a jellegzetes betegségei és veszélyei, mint például a szén-monoxid-mérgezés, az influenza vagy éppen a csúszós utakon, járdákon történt balesetek. Dr. Jelinek Benjamin Gábor háziorvos az Origónak elmondta, hogyan védekezhetünk a betegségek ellen, és hogy mit tegyünk, ha észrevesszük a tüneteket.
Vágólapra másolva!

Ebben a hideg és szeles időben a legjellemzőbb betegségek a légúti fertőzések, ezek közül is a cseppfertőzéssel terjedők.

– mondta az Origónak dr. Jelinek Benjamin Gábor háziorvos, majd hozzátette, hogy nagy hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre. Fontos a megfelelő táplálkozás, a rendszeres testmozgás, pihenés. A háziorvos elmondása szerint

az influenza ellen a legjobb védekezés a védőoltás.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

– mondta az orvos.

Ha rosszul érezzük magunkat, akkor se az otthon talált félig elfogyott antibiotikumot szedjük be, hanem menjünk el orvoshoz.

A háziorvos szerint fontos, hogy aki beteg, az maradjon otthon, ne fertőzze meg a többi embert.

Megkeresésünkre az Országos Mentőszolgálat vezetője elmondta, hogy a csúszós járdák főleg az idősebbekre jelentenek veszélyt. Ezzel kapcsolatban azt tanácsolják, hogy lehetőleg

ne csúszós talpú cipőt vegyünk fel, valamint segítsük az időseket a közlekedésben.

A téli időszakban nagy veszélyt jelent még a szén-monoxid-mérgezés, a leggyakrabban a hibás vagy nem ellenőrzött kémény okoz balesetet.

– figyelmeztet válaszában az OMSZ.