A mindennapi étkezést segíti ez a két légzésfigyelő

Lumen, okoseszköz
Vágólapra másolva!
A Las Vegas-i CES technológiai kiállításon két olyan eszközt is bemutattak, ami az emberi lélegzet alapján fedi fel, hogy milyen módon kellene változtatni a táplálkozási szokáson. A Lumen és a FoodMarble egyaránt elfér a vásárlók zsebében, ráadásul össze lehet kötni őket az okostelefonokkal is.
Vágólapra másolva!

A Lumen majdnem 2 millió dolláros befektetést kapott az Indiegogo közösségi finanszírozási oldal segítségével. A cég által fejlesztett termék

a felhasználó leheletében méri a szén-dioxid szintjét,

és ezzel figyelemmel lehet kísérni a lejátszódó kémiai folyamatokat és az anyagcserét.

A Lumen légzésfigyelő Forrás: Facebook/Lumen

– nyilatkozta Dror Cedar, a cég alapítója a BBC-nek, majd hozzátette, hogy az okostelefonon működő alkalmazás egyszerűen megmutatja, hogy a felhasználó mennyi szénhidrátot fogyasztott vagy zsírt égetett el, továbbá javaslatokat tesz a leghatékonyabb étkezési szokások kialakítására.

A Lumen okostelefon alkalmazása Forrás: Facebook/Lumen

Az alapító szerint már több százan kipróbálták a terméket az Egyesült Államokban. Ugyanakkor a termék hosszú távú hatékonyságát vizsgáló elemzések még nem készültek el.

A Lument tavaly nyáron kezdték el értékesíteni 299 dolláros áron, az okostelefonos alkalmazás használata az első évben ingyenes, utána pedig előfizetéssel lehet igénybe venni.

A FoodMarble okoseszköz Forrás: FoodMarble

Hasonló elven működik a FoodMarble, amely viszont a leheletben lévő hidrogénszintet méri, amivel az emberi emésztés állapotát lehet figyelemmel kísérni.

A terméket tavaly decembertől lehet megvásárolni, ráadásul már majdnem egymillió dollárnyi bevételt produkált a FoodMarble az előrendeléseknek köszönhetően.

Lisa Ruttledge, a cég alapítója elmondta, hogy a hidrogén előre jelzi, ha valami probléma van az emésztési folyamatban. A FoodMarble segíthet kialakítani az egészségesebb táplálkozást azoknak, akik gyomor- vagy bélrendszeri panaszokkal küzdenek.