Összeütközött két orosz vadászgép, az egyik a tengerbe zuhant

Oroszország, vadászgép Szu-34-es vadászgép
5636384 13.09.2018 Russian SU-34 fighter-bombers fly during Vostok-2018 (East-2018) military drills at the Tsugol training ground, Zabaikalsky Krai region, Russia, September 13, 2018. Vostok-2018 (East-2018) military drills are the biggest since a Soviet military exercise Zapad-81 (West-81) that took place in 1981. Aleksey Nikolskyi / Sputnik
Vágólapra másolva!
Gyakorlórepülésen voltak az orosz Szu-34-es vadászbombázók pilótái, amikor a levegőben összeütköztek. Az egyik gépnek sikerült leszállni, a másik a tengerbe zuhant. A pilóták ugyan katapultáltak, de ők is a tengerbe estek. A viharos időjárás miatt még nem sikerült kimenteni őket. 
Vágólapra másolva!

A baleset a Japán-tenger felett történt, 35 kilométerre a parttól. A gépek fegyverzet nélküli gyakorlórepülésen voltak.

Szu-34-es vadászbombázók (illusztráció) Forrás: Sputnik/Aleksey Nikolskyi

Az Interfax hírügynökség értesülése szerint az egyik gép hajtóműve az ütközés következtében felmondta a szolgálatot, de a pilóta szerencsésen le tudott szállni. A másik gép a Tatár-szorosba zuhant.

Az egyik pilótát már megtalálták, de a viharos tenger nehezíti a kimentését.

A Szu-34-es vadászbombázóknak két pilótájuk van. A gép légi, földi és tengeri célpontok megsemmisítésére egyaránt alkalmas.

Eddig két baleset történt ilyen típusú harci gépekkel. Az egyik 2015-ben volt: egy voronyezsi repülőtéren leszálláskor egy Szu-34-es túlszaladt a leszállópályán, majd felborult. Hasonló eset történt tavaly júliusban is: egy ugyanilyen gép csaknem 500 méterrel ment túl a leszállópályán. Mindkét esetben a fékezőernyőket működtető rendszer mondta fel a szolgálatot.