Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka klubja, az Iron Swim hamarosan elindítja vízilabdás képzését. Eleinte az utánpótlás-képzéssel foglalkozik az egyesület, később azonban elképzelhető, hogy felnőtt csapatot is indít. A vízilabda szövetség már felvette tagjai közé a klubot - értesült a promotions.hu. 

Múlt pénteken ülésezett a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége, ahol többek között elfogadták a Gyarmati Dezső Úszó és Vízilabda Sport Egyesület, az Iron Swim Kft., valamint a Hatvani Úszó, Vízilabda és Szabadidő Klub Sportegyesület felvételi kérelmét, vagyis innentől mindhárom klub teljes jogú tagja a szövetségnek. Erről a férfi vízilabda válogatott és a szövetséggel kapcsolatos híreket közlő vlv.hu számolt be. A Gyarmati Dezső Egyesület Füzesgyarmaton alakult, az Iron Swimet keveseknek kell bemutatni, Hosszú Katinka egyesületéről van szó.

Az Iron Swim eddig úszásoktatással és versenyeztetéssel foglalkozott, a klub nem közölt hírt róla, hogy szeretnék a vízilabdázást is bevenni a profilba, ezért a promotions.hu felkereste a klubot.

– válaszolt az oldal kérdésére Kiss Kinga, Hosszú Katinka sajtósa, vagyis a klub nem rögtön az OB I-et szeretné letarolni, lépésről lépésre szeretné felépíteni az Iron Swim vízilabda csapatát.

Ezen a héten zajlanak le a szintfelmérők, itt kiderül, kik kerülnek be a csoportokba, melyekkel elkezdődik majd a munka. A klub egyik úszóoktatójának, Debreceni Nórának van vízilabda szakedzői végzettsége, emellett nemzetközi játékvezetői képesítése is. Ő felel majd a szakmai munkáért, és az edzésrend összeállításáért.

A hivatalos edzések várhatóan februárban startolnak a Duna Arénában.